• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/B92

06.08.2024

13:22

(FOTO) Uhapšen ruski general! Nastavlja se čistka u Rusiji!

Tanjug/AP

Vesti

(FOTO) Uhapšen ruski general! Nastavlja se čistka u Rusiji!

Podeli vest

U ponedeljak je Asošiejted pres izvestio da su privedeni Vjačeslav Ahmedov, načelnik Patriotskog parka ruskog ministarstva odbrane i general-major Vladimir Šesterov, član odeljenja za inovacije ruskog Ministarstva odbrane.

Dvojica visokih ruskih zvaničnika odbrane uhapšeni su ove nedelje u vezi sa optužbama za prevaru.

Ruski istražni komitet, najveća agencija za krivične istrage u Rusiji, saopštio je da su Ahmedov i Šesterov osumnjičeni za prevaru u vezi sa proneverom vladinih sredstava izdvojenih posebno za Patriot Park.

Patriot Park, koji se nalazi u gradu Kubinka i poznat je i kao ruski "vojni Diznilend", služi kao mesto za vojne demonstracije i rekonstrukcije u Rusiji.

Unutar Patriot Parka nalaze se poligoni, konferencijski centar, muzeji i Ruska pravoslavna crkva.

Njuzvik podseća da je, nakon inauguracije ruskog predsednika Vladimira Putina na šesti mandat, uhapšeno više visokopozicioniranih vojnih zvaničnika.

Među poslednjima koji su uhvaćeni u zamku su Ahmedov i Šesterov, najviši vojni zvaničnici koji su nekada imali bliske veze sa bivšim ministrom odbrane Sergejem Šojguom, ključnom figurom u Putinovom najužem krugu do njegovog iznenadnog razrešenja ubrzo nakon ceremonije inauguracije.

Usred tekućeg rata Rusije sa Ukrajinom, Šojgu se suočio sa intenzivnim kritikama zbog ruskih neuspeha na ukrajinskom ratištu i optužen je za nesposobnost i korupciju od strane plaćeničkog vođe Jevgenija Prigožina, koji je poginuo u avionskoj nesreći u avgustu 2023.

Slično tome, u aprilu je uhapšen zamenik ruskog ministra odbrane Timur Ivanov sa dobrim vezama pod optužbom za izdaju.

Foto: EPA

 

Ivanov, zvaničnik odgovoran za vojne infrastrukturne projekte, optužen je za primanje mita "u posebno velikim razmerama", saopštila je pres služba moskovskog suda.

U junu je pritvor Ivanovu produžen od strane suda u toku istrage i suđenja najmanje do 23. septembra. Mogao bi da se suoči sa 15 godina zatvora.

Nezavisna ruska novinska agencija Real Stories saopštila je da je pravi razlog za hapšenje Ivanova "veleizdaja", pozivajući se na dva izvora bliska ruskoj Federalnoj službi bezbednosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Dekintirani umetnik prošlih vremena! Oštre reakcije nakon Bebekove proslave zločinačke akcije Oluja
Politika

Dekintirani umetnik prošlih vremena! Oštre reakcije nakon Bebekove proslave zločinačke akcije Oluja

Nekadašnji pevač "Bijelog dugmeta" Željko Bebek, čovek koji je sinoć održao sramni nastup na proslavi zločinačke akcije "Oluja" u Ličkom Osiku, zakazao je za 15. novembar koncert u Beogradu u Sava Centru. On je time pokazao da je imun na srpske žrtve i srpsku patnju, ali ne i na srpske pare. Organizatori su koncert nazvali "velelepnom proslavom Dana pobede".

06.08.2024

14:28

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija