• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.08.2024

13:10

Upali su! Hiljade Ukrajinaca ubijaju po Rusiji, šta se ovo dešava?! Bezbednjak otkrio tri cilja koja žele da postignu u Kursku!

Printscreen

Vesti

Upali su! Hiljade Ukrajinaca ubijaju po Rusiji, šta se ovo dešava?! Bezbednjak otkrio tri cilja koja žele da postignu u Kursku!

Podeli vest

Ukrajinski izvori su izjavili za "Gardijan" je nekoliko hiljada vojnika angažovano u napadu na rusku oblast Kursk.

Ukrajinski zvaničnik za bezbednost rekao je agenciji "Frans pres" da je cilj upada destabilizacija Rusije i potiskivanje ruskih snaga lakim i brzim napadima. Ostaje nejasno koliko će ova operacija biti održiva, s obzirom na to da Kremlj preti da će je ugušiti slanjem pojačanja.

Rusija tvrdi da je nekoliko stotina ukrajinskih vojnika izvršilo iznenadni napad u utorak, ali je ukrajinski zvaničnik rekao da je taj broj znatno veći.

Na pitanje da li u operaciji učestvuje više od 1000 ukrajinskih vojnika, zvaničnik je odgovorio: "Mnogo više... hiljade i hiljade."

- Mi smo u ofanzivi. Cilj je da se neprijateljske pozicije razvuku, da se nanesu maksimalni gubici i destabilizuje situacija u Rusiji - rekao je zvaničnik.

Rusija je juče priznala da su se ukrajinske snage probile 30 kilometara unutar Kurske oblasti. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je u subotu prvi put potvrdio da su započeli ofanzivu, rekavši da Kijev „prenosi rat na teritoriju agresora“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?
Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?

Poznato brdo Bagdala u Kruševcu postalo je od sinoć epicentar radosti i uzbuđenja tokom Međunarodnog festivala balona "Kruševac kroz oblake".

10.08.2024

12:23