• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.08.2024

13:40

Ovo nema niko! Putin oduševljen potezom vojske! Na bojnom polju demonstrirana sva ruska moć!

Reuters/AP

Vesti

Ovo nema niko! Putin oduševljen potezom vojske! Na bojnom polju demonstrirana sva ruska moć!

Podeli vest

Mnoga ruska inovativna rešenja u oblasti naoružanja, koja nemaju analoga, već su dokazala svoju efikasnost na bojnom polju, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

On je video-obraćanjem pozdravio učesnike vojno-tehničkog foruma „Armija 2024“, koji se danas otvara u Podmoskovlju, istakavši da događaj privlači interesovanje stručnjaka iz brojnih zemalja sveta.

- Želeo bih da naglasim da su mnogi domaći izumi, koji nemaju analoga, i inovativna rešenja već dokazala svoju efikasnost na bojnom polju. Pritom, njihove glavne, osnovne karakteristike se stalno unapređuju, poboljšavaju. Aktivno se nastavlja rad konstruktora, inženjera, naučnika, radnih kolektiva vojnih fabrika s obzirom na borbeno iskustvo, stečeno tokom specijalne vojne operacije - rekao je Putin.

Kako je dodao, Rusija je spremna da zajedno sa stranim partnerima razvija sistem jednake, nedeljive bezbednosti u svetu i ceni njihovo interesovanje za vojno-tehnički forum „Armija 2024“.

- Cenimo i podržavamo takvo interesovanje, cenimo naše partnerske odnose i spremni smo da ih razvijamo, da radimo zajedno u cilju izgradnje jednake, nedeljive bezbednosti, izgradnje novog, pravednijeg, multipolarnog sveta. Vidimo da je naš odnos, usmeren na konstruktivnu saradnju, tražen i da nailazi na iskren odgovor - istakao je Putin.

Putin je istakao da su na forumu predstavljena napredna, po mnogo čemu jedinstvena dostignuća ruske odbrambene industrije, vodećih, svetski poznatih korporacija. Predstavljeno je više od 240 artikala izvoznog naoružanja, različite vojne i specijalne tehnike.

Putin je kazao da rad odbrambeno-industrijskog kompleksa u interesu armije i flote dobija značajnu podršku od malih preduzeća, volontera i građana.

Predsednik je izrazio uverenje da će na forumu „Armija 2024“ Ministarstvo odbrane Rusije i preduzeća odbrambene industrije sklopiti uzajamno korisne poslove, te da će saradnja prijateljskih zemalja u osiguravanju bezbednosti postati još efikasnija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Za 30 godina automobil na gorivo izgledaće kao konjska zaprega! Najveći lobisti protiv litijuma su Rusi jer baterije znače kraj za njihove resurse! (VIDEO)
Live TV

Za 30 godina automobil na gorivo izgledaće kao konjska zaprega! Najveći lobisti protiv litijuma su Rusi jer baterije znače kraj za njihove resurse! (VIDEO)

Priča o litijumu ima daleko širi aspekt. Nije to samo ruda koja predstavlja izvor profita u narednim decenijama. Nije samo spor koji imamo na unutrašnjem planu, već je tema globalna. Analitičari kažu da je rat u Ukrajini zapravo prvi rat u istoriji koji se vodi zbog litijuma. Na ovu temu u "Info danu" govorili su Miloš Laban, analitičar i Vladimir Đukanović, stručnjak za investicije.

12.08.2024

15:42

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?
Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?

Poznato brdo Bagdala u Kruševcu postalo je od sinoć epicentar radosti i uzbuđenja tokom Međunarodnog festivala balona "Kruševac kroz oblake".

10.08.2024

12:23