• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: infomer.rs

15.08.2024

21:10

(VIDEO) E, sad su ga ugasili! Putinov udarni snimak se širi mrežama! Pregovora više nema, cela planeta drhti i čeka...

Printscreen

Vesti

(VIDEO) E, sad su ga ugasili! Putinov udarni snimak se širi mrežama! Pregovora više nema, cela planeta drhti i čeka...

Podeli vest

Kursk je poslednji veliki pritisak Ukrajine za koji su iskorišćeni njihovi najbolji borci. Ali, to je uzaludan pokušaj Kijeva, i zbog toga pregovori sa Rusijom više neće biti mogući, rekao je bivši CIA analitičar Lari Džonson, komentarišući nedavno obraćanje ruskog predsednika Vladimira Putina.

Kako Džonson kaže, Ukrajina je ovim zapečatila svoju sudbinu. Nakon ove akcije, pregovori sa Kijevom ne dolaze u obzir, što je i potvrdio ruski predsednik Vladimir Putin u nedavnom obraćanju koje možete pogledati na snimku ispod:

 

 

- Plan Ukrajine je, izgleda, bio da osramoti Rusiju, da zadrži mali deo njene teritorije, da bi je prinudila da pregovara. Samo, Rusija neće pregovarati sa Ukrajinom. To je prošlost. Imala je vrlo jasnu ponudu: da prekine neprijateljstva i povuče trupe iz četiri regiona koji su ušli u sastav Ruske Federacije – Zaporoške i Hersonske oblasti, Donjecke i Luganske Republike. Ali, Kijev je odgovorio: „Ne, mi to nikada nećemo uraditi. Na to je Rusija rekla: „U redu, ali sledeća ponuda neće biti tako velikodušna. Zvučaće ovako: povucite trupe iz Odese i prebacite sve ostale iza Dnjepra, a takođe demobilišite svoju vojsku, inače ćemo je uništiti - navodi Džonson.

On tvrdi da Ukrajina već ne može da snabdeva brigade koja je poslala na Kursku oblast, pa će na kraju postati laka meta Oružanih snaga Rusije.

- Zelenski sada pravi fatalne greške jer neće imati načina da popuni zalihe snaga koje je poslao u Kursku oblast. One će biti uništene, a već su razbijene. Zelenski svoje vojnike mora hraniti i doturati im municiju. Postoje ozbiljne sumnje da će Ukrajina moći da to obezbedi i da izdrži - zaključuje CIA analitičar.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift
Kultura

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift

Muzičke biografije često su zanimljive i čitaocima koji nisu „muzički fanovi“, jer su važan izvor razumevanja društvenih trendova niza decenija, pa i vekova. Ali, zahvaljujući biografiji novinarke Kerolajn Salivan Tejlor: Iz ere u eru, koju je nedavno objavilo Vulkan izdavaštvo, za ovaj žanr mogli bi ozbiljno da se zainteresuju i marketinški stručnjaci, biznismeni i svi oni kojima su važne teme finansija i investicija.

14.08.2024

11:42

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija