• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer DN

02.09.2024

20:30

Kenedi u pola Amerike ide protiv Trampa, a u drugoj polovini ruši Kamalu! Gde u svetu postoji ovakav izborni sistem?!

EPA

Vesti

Kenedi u pola Amerike ide protiv Trampa, a u drugoj polovini ruši Kamalu! Gde u svetu postoji ovakav izborni sistem?!

Podeli vest

Demokrate u Severnoj Karolini neće da uklone Roberta Kenedija Mlađeg sa listića za glasanje, pa će on biti Trampov protivkandidat! Istovremeno, Kenedi Mlađi čini sve da učestvuje na izborima u "demokratskim državama" kako bi otkinuo što više glasova Kamali Haris

Robert Kenedi Mlađi podneo je tužbu protiv izbornog odbora Severne Karoline jer neće da ga ukloni s glasačkog listića! Kenedi, koji je obustavio svoju predsedničku kampanju i podržao republikanca Donalda Trampa, sada pokušava da pomogne bivšem predsednik SAD, ali "demokrate" i Severnoj Karolini čine sve da ga spreče, pa čak i tako što "njihovi ljudi" ne žele da uklone njegovo ime sa izbornih listića u toj državi!

Gde to ima!

Istovremeno, Kenedi se potrudio da ostane na glasačkim listićima u takozvanim demokratskim državama, poput Njujorka, gde Tramp ne stoji dobro, pa će time što je i dalje u predsedničkoj trci, makar samo na izbornoj listi, pokušati da otkine što više glasova Kamali Haris.

U tužbi koju je Kenedi Mlađi podneo u Višem sudu okruga Vejk navodi se da je odbijanje odbora da ukloni njegovo ime kao predsedničkog kandidata kršenje državnog izbornog zakona i njegovog prava na slobodu govora, preneli su lokalni mediji.

- S obzirom na to da se naziru novembarski izbori i da se rokovi za glasanje brzo približavaju, Kenedi nema drugog izbora nego da se obrati ovom sudu za hitnu pomoć - navodi se u tužbi.

Troje demokrata u odboru Severne Karoline nadglasalo je dvojicu republikanaca i zahtev da se Kenedi i njegova kandidatkinja Nikol Šanahan uklone sa liste je odbijen. Demokratska većina je rekla da je prekasno, budući da je u 67 od 100 okruga u državi počelo štampanje glasačkih listića, od kojih prvi mora da bude poslat do 6. septembra. Osim ako sud ne interveniše, Kenedijevo ime će se pojaviti na predsedničkim izborima u Severnoj Karolini u novembru.

Otkako je prošle nedelje obustavio svoju kampanju i podržao bivšeg predsednika Donalda Trampa, Kenedi nastoji da povuče svoje ime sa listića u državama u kojima bi trka Trampa i Harisove mogla da bude tesna, kao što je Severna Karolina, piše Rojters.

Sve za poziciju

Podsetimo, bivši američki predsednik i republikanski predsednički kandidat Donald Tramp planira da imenuje svog bivšeg rivala, Roberta F. Kenedija Mlađeg, ali i bivšu članicu Demokratske stranke Tulsi Gabard za počasne kopredsednike predsedničkog prelaznog tima koji će mu pomoći da odabere politiku i osoblje u administraciji u Vašingtonu. 

Kenedi Mlađi je predsedničku kandidaturu počeo kao demokrata, pre nego što se odrekao te stranke i kandidovao se kao nezavisni kandidat. On će verovatno dobiti i važnu funkciju u Trampovom timu u Beloj kući! I Gabardova je napustila Demokratsku stranku nakon predsedničke kandidature 2020. godine i sada podržava Trampa.

Otkriće istinu o ubistvu Džona Ficdžeralda Kenedija

Bivši predsednik SAD Donald Tramp obećao je da će, ako bude izabran, oformiti nezavisnu predsedničku komisiju koja će objaviti sve preostale dokumente u vezi sa ubistvom bivšeg predsednika SAD Džona Kenedija.
- Komisija će takođe sprovesti rigoroznu analizu incidenta od prošlog meseca - rekao je Tramp govoreći o napadu koji je na njega izvršen na skupu u Pensilvaniji.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija