• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti

08.09.2024

19:19

Prelomna odluka! Le Pen otkrila plan za novog premijera Francuske!

Reuters/shutterstock

Vesti

Prelomna odluka! Le Pen otkrila plan za novog premijera Francuske!

Podeli vest

Liderka francuske krajnje desnice Marin Le Pen izjavila je danas da namerava da sarađuje sa novim premijerom Mišelom Barnijeom.

U intervjuu za francuski dnevnik "Tribun", Le Pen je govoreći o izboru predsednika Francuske Emanuela Makrona da Barnijea imenuje za novog premijera, rekla da njena stranka Nacionalno okupljanje ne želi da vrši opstrukcije.

Barnije je imao dugu političku karijeru, uključujući ministarsku, bio je i evropski komesar, ali je postao poznat i kao glavni pregovarač Evropske unije za Bregzit, preneo je Politiko.

Njegov stav o imigraciji mogao bi se pokazati ključnim za obezbeđivanje makar prećutne podrške krajnje desnice u parlamentu, preneo je briselski portal. 

Barnije iz desničarske stranke Republikanci i u prošlosti je predlagao "da se zaustavi neevropska imigracija na tri do pet godina", što je stav blizak Marin Le Pen.

"Neosporno je da izgleda da Mišel Barnije ima istu poziciju kao mi po pitanju migracija",rekla je Le Pen za francuski dnevnik.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Šta će biti sa Marin Le Pen?! Sprema se haos na sledećim izborima! Već počela priprema za sprečavanje preuzimanja vlasti!
POSLEDNJI POKUŠAJ

Šta će biti sa Marin Le Pen?! Sprema se haos na sledećim izborima! Već počela priprema za sprečavanje preuzimanja vlasti!

Kandidatkinja za predsednika Francuske iz "Nacionalnog okupljanja" na izborima 2022. godine i iz "Nacionalnog fronta" na izborima 2017. i 2012. godine, Marin Le Pen mogla bi pobediti na predsedničkim izborima 2027. godine ukoliko odluči da učestvuje, ali protivljenje političkog sistema zemlje otežaće ovaj zadatak, izjavio je za RIA Novosti bivši poslanik Evropskog parlamenta iz Francuske i politički analitičar Emerik Šoprad.

08.09.2024

14:40

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija