• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.09.2024

13:45

Hladnokrvni odgovor! Ukrajinski mediji izvestili sa fronta uz osmeh...

Youtube/Rheinmetall/shutter

Vesti

Hladnokrvni odgovor! Ukrajinski mediji izvestili sa fronta uz osmeh...

Podeli vest

Ruski ratni izveštač Aleksandar Korobov hospitalizovan je nakon očiglednog ciljanog napada kijevskih snaga na njega, potvrdila je u ponedeljak regionalna televizija GTRK Belgorod.

Saopštenje je usledilo nakon što je Ukrajina tvrdila da su njeni agenti upali u zasedu Korobova u Belgorodu i smrtno ga ranili.

„On je u bolnici“, rekla je u komentaru šef GTRK Belgorod Nadežda Vlasova i dodala da je novinar „povređen“ u neutvrđenom incidentu. Ona je negirala tvrdnje Kijeva da je Korobov umro.

Novinski sajt Lenta.ru citira izvore koji kažu da je Korobov hospitalizovan sa povredom glave.

Prema lokalnim medijima, Korobov je često izveštavao o granatiranju ruske oblasti Belgorod od strane ukrajinskih trupa, kao io borbi u Donbasu.

Osim što je radio za TV kanal Rusija-1, radio je reportaže za Zvezdu, kanal ruskog Ministarstva odbrane.

U ponedeljak je ukrajinska vojna obaveštajna služba HUR tvrdila da je Korobovu „slomila lobanju“ i da je „podlegao povredama“.

Agencija je objavila 30-sekundni snimak čoveka koji hoda ulicom a lice mu se ne vidi.

Na istom snimku se kasnije vidi muškarac, čije je lice na snimku zamagljeno, kako leži na zemlji.

HUR je optužio Korobova da je „proizveo lažne izveštaje o ratu i lično učestvovao u teškim ratnim zločinima protiv Ukrajine“.

„Svaki ratni zločin tamo će biti praćen pravednom odmazdom“, navodi HUR u saopštenju na svom sajtu. Ruske vlasti još nisu komentarisale incident.

RT nije mogao nezavisno da proveri video koji je objavio HUR.

Nekoliko ruskih novinara je ubijeno dok su izveštavali o sukobu u Ukrajini, što je navelo Moskvu da optuži kijevske snage da namerno gađaju štampu.

Prošlog meseca, Evgenij Poddubni, veteran ratnog dopisnika za Rusiju-1, povređen je kada je ukrajinski dron kamikaza udario u njegov automobil.

Udar se dogodio dok je Poddubni pokrivao ukrajinski upad u rusku oblast Kursk. Otpušten je iz bolnice 13. septembra.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Petković iz Brisela: Brojne teme bile za pregovaračkim stolom, Bisljimi odbio razgovor! Očekuje nas razgovor sa predstavnicima NATO o mostu na Ibru!
Politika

Petković iz Brisela: Brojne teme bile za pregovaračkim stolom, Bisljimi odbio razgovor! Očekuje nas razgovor sa predstavnicima NATO o mostu na Ibru!

Direktor Kancelarije za Kosovu i Metohiju rekao je danas posle sastanka u Briselu sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i njegovim timom da su za pregovaračkim stolom bile brojne teme, ali da do trilateralnog sastanka nije došlo jer je glavni prištinski pregovarač Besnik Bisljimi to odbio.

17.09.2024

15:42

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija