• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.09.2024

14:45

Ovo nije Hladni rat! Spremni smo da upotrebimo nuklearnu bombu! Stiglo novo upozorenje iz Moskve!

Shutterstock/Reuters

Vesti

Ovo nije Hladni rat! Spremni smo da upotrebimo nuklearnu bombu! Stiglo novo upozorenje iz Moskve!

Podeli vest

Rusija je „potpuno spremna“ da detonira nuklearnu bombu na Arktiku u „svakom trenutku“, otkriveno je danas dok Vladimir Putin nastavlja sa vežbama koje nisu viđene od Hladnog rata.

Direktor starog sovjetskog poligona, prvog u arhipelagu Novaja Zemlja, insistirao je da su objekti za testiranje spremni i da se mogu odmah koristiti „ako se izda naređenje“.

Kontraadmiral Andrej Sinjicin je rekao: „Pogon za testiranje je spreman da nastavi sveobuhvatne ispitne aktivnosti... Laboratorija i objekti za testiranje su spremni. Osoblje je spremno.'

Sinjicin je rekao da „strani obaveštajci“ nadgledaju lokaciju, „što je verovatno znak zabrinutosti zbog nuklearnih proba“, govoreći za državnu „Rusku gazetu“.

- Stalno smo spremni da odbijemo sve vrste pretnji, uključujući prodor diverzantskih i izviđačkih grupa na ostrvo - rekao je on.

Gospodin Sinjicin je rekao da će se „centralni poligon Ruske Federacije” koristiti za „izvođenje i pružanje eksperimenata sa nenuklearnim eksplozivom”.

On je rekao da su testovi "u interesu državne bezbednosti".

Ali pod pritiskom da li je lokacija spremna da 'ako bude potrebno, nastavi nuklearna testiranja', on je rekao: 'Polje za testiranje je spremno za nastavak aktivnosti testiranja u punom obimu.

U potpunosti spreman.' Ako naredbu izda Vladimir Putin, test još uvek može da predstoji.

Lokacija nije korišćena za nuklearna testiranja od oktobra 1990. godine, nakon čega je bolesni SSSR isključio buduće testove, koje će održavati Rusija.

Slike dobijene od Instituta za međunarodne studije Midlberi prošle godine pokazale su uspon u izgradnji na udaljenom ostrvu, preneo je tada RSE .

Upozorenje je usledilo nekoliko dana nakon što je poslanik Andrej Kolesnik rekao da bi Putin trebalo da odobri testiranje nuklearne bombe kao upozorenje Zapadu.

- Moramo da izvedemo nuklearnu eksploziju negde, na nekom poligonu - zahtevao je Andrej Kolesnik, koji predstavlja vladajuću stranku Jedinstvena Rusija. „U našoj zemlji su trenutno zabranjena nuklearna testiranja.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Evo kako da ove zime prepolovite račun za struju! Električar Steva otkrio "cake" i to bez noćne tarife
Društvo

Evo kako da ove zime prepolovite račun za struju! Električar Steva otkrio "cake" i to bez noćne tarife

Najveći broj građana Srbije kada želi da uštedi na potrošnji struje oslanja se na jeftinu noćnu tarifu koja počinje u tri različita vremenska trenutka u Vojvodini, Beogradu i centralnoj Srbiji. Smanjenje računa za električnu energiju je "đavolja rabota" naročito u toku tropskih letnjih meseci, koju su iza nas, i u kojima je potrošeno dosta energije zbog upotrebe klima-uređaja, ali i tokom zimskih meseci - ako koristite radijatore na struju.

17.09.2024

16:08

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija