• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.10.2024

09:49

Masnovne evakuacije u Izraelu! Osvanuli satelitski snimci uništenja izraelskih postrojenja!

Shutterstock

Vesti

Masnovne evakuacije u Izraelu! Osvanuli satelitski snimci uništenja izraelskih postrojenja!

Podeli vest

Izraelska vlada je trenutno u procesu ustanovljavanja materijalne štete i potencijalnih žrtava nakon raketnog napada Irana kao odgovor na likvidiranje čelnih ljudi Hezbolaha i Hamasa.

(VIDEO) Preživeo napad 7. oktobra i ratovao u Gazi! Ispovest čoveka koji je iskusio rat!

Upozorenje Irana

Iranski ambasador u UN optužio je Sjedinjene Države, zajedno sa Ujedinjenim Kraljevstvom i Francuskom, da cinično pokušavaju „da opravdaju gnusne zločine Izraela pod maskom samoodbrane, prebacujući krivicu na Iran“.

Amir Saeid Iravani rekao je u sredu na hitnom sastanku Saveta bezbednosti UN da su Sjedinjene Države, koje su nastavile da naoružavaju Izrael od Hamasovih napada na njegov jug 7. oktobra, saučesnice „u zločinima Izraela“.
Iravani je nazvao iransku raketnu baraž u utorak na Izrael "neophodnim i proporcionalnim odgovorom na kontinuirane terorističke agresivne akte Izraela u poslednja dva meseca".

Biće krvi do kolena! Već poznat odgovor Izraela?! Svet drhti i čeka spaljivanje svega, Iranu sledi najstrašnija moguća osveta!

Japan u procesu evakuacije

Japan je poslao dva aviona Samoodbrambenih snaga da se pripreme za mogući vazdušni transport japanskih državljana iz Libana.

Očekuje se da će dva transportna aviona C-2 stići u Jordan i Grčku u petak, javila je japanska nacionalna televizija NHK.

Glavni sekretar kabineta Jošimasa Hajaši rekao je novinarima da nema izveštaja o povređenima oko 50 japanskih državljana u Libanu. Japan je poslao avione SDF-a u oktobru i novembru 2023. da evakuiše više od 100 japanskih i južnokorejskih državljana iz Izraela.

Realno stanje na terenu

Satelitski snimci hangara za avione u ključnoj izraelskoj vojnoj vazduhoplovnoj bazi snimljeni nakon masivnog baraža iranskih projektila izgleda da pokazuju veliku rupu na krovu.

Na snimcima vazdušne baze Nevatim na jugu Izraela u sredu se vidi oštećenje krova u nizu zgrada u blizini glavne piste. Veliki komadi krhotina mogu se videti kako se šire oko zgrade.

Nije jasno šta je prouzrokovalo štetu. Izraelska vojska nije odmah odgovorila na zahtev za komentar o satelitskim snimcima.

Nevatim je dom najnaprednijih aviona izraelskog ratnog vazduhoplovstva, uključujući stelt borbene avione F-35 Lightning II američke proizvodnje.

Sa satelitskih snimaka nije jasno da li je u hangaru bila letelica kada je pogođen.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Teretnjak poznate marke povučen sa tržišta Srbije!
Društvo

Teretnjak poznate marke povučen sa tržišta Srbije!

Teretna vozila robne marke Volvo model FL/FE/DE (3) u varijantama: A3-MDV, TYPE-FL, EM-EU6, OBDEP-E, ENG-D5/ENG-D8; A4-MHDV, TYPE-FE, EM-EU6, OBDEP-E, ENG-D5/ENG-D8; 17-VPT, TYPE-DE, EM-EU6, OBDEP-E, ENG-D8 opozvani su sa tržišta Srbije zbog opasnosti od povreda.

03.10.2024

10:09

TV

Mrzitelji bi opet da vrše ekonomski genocid nad Srbijom! Spasić: Oni bi ubili nekoga, samo da dođu na vlast!
Live TV

Mrzitelji bi opet da vrše ekonomski genocid nad Srbijom! Spasić: Oni bi ubili nekoga, samo da dođu na vlast!

Nebojša Zelenović, predstavnik opozicije i kopredsednik stranke "Zajedno", rekao je da treba stupiti u generalni štrajk i da treba sve da stane, na taj način pozivajuću na haos i rušenje svega onoga za šta se Vučić gotovo deceniju i po bori. O tome su u Info jutru govorili prof. Goran Puzić i predsednik centra za bezbednosnu i međunarodnu politiku, Zoran Spasić.

03.10.2024

10:25

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Počinje 13. Beogradski Šopen fest!
Kultura

Počinje 13. Beogradski Šopen fest!

Šopenovi dani, trinaesti po redu, posvećeni jednom od najvećih kompozitora svih vremena, Frederiku Šopenu, počeće večeras koncertom trija Amon, koji će izvesti Klavirski trio u g-molu, kao i koncertom pijaniste Dinka Blagojevića koji će svirati dela Šopena i Baha, saopštili su danas organizatori.

02.10.2024

13:06

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija