• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

13.10.2024

10:40

Nakon izbora Treći svetski rat, ovaj ruski grad će prvi biti spaljen?! NATO general otkrio detaljan plan: Više nisu u pitanju meseci, već dani i nedelje...

Reuters/printscreen

Vesti

Nakon izbora Treći svetski rat, ovaj ruski grad će prvi biti spaljen?! NATO general otkrio detaljan plan: Više nisu u pitanju meseci, već dani i nedelje...

Podeli vest

Ruski politikolog Sergej Markov komentarisao je izjavu bivšeg načelnika Generalštaba Poljske, Rajmunda Andžeječka, koji je rekao da bi, u slučaju hipotetičkog ruskog napada na baltičke zemlje ili Poljsku, Sankt Peterburg i svi strateški objekti u radijusu od 300 kilometara bili napadnuti u prvom minutu.

- Dakle, put do rata između NATO-a i Rusije izgleda ovako - napisao je Markov na svom Telegram kanalu, iznoseći nekoliko ključnih tačaka.

Prema njegovim rečima, ništa se neće desiti do predsedničkih izbora u SAD, zakazanih za 5. novembar. Međutim, između izbora i inauguracije novog predsednika, odlazeći američki lider Džo Bajden mogao bi da dozvoli Kijevu da izvede dalekosežne udare koristeći britanske i francuske rakete na teritoriji duboko unutar Rusije.

Kako stručnjak navodi, napade bi izvršili „britanski i francuski avioni sa ukrajinskim oznakama, a možda i ukrajinski piloti“, koji bi poleteli sa aerodroma u Poljskoj i Rumuniji. Rusija bi tada izjavila da su „Britanija, Poljska, Francuska i Rumunija direktno ušle u rat“, i kao odgovor udarila bi na aerodrome u Poljskoj i Rumuniji.

Markov dalje predviđa da bi Poljska potom ispunila svoje pretnje i napala Sankt Peterburg i strateške ciljeve na ruskoj teritoriji, što bi izazvalo uzvratni udar Moskve na Varšavu.

- Počinje rat između Rusije i NATO-a. Nuklearni rat se neće dogoditi odmah - ocenio je Markov, dodajući da se situacija može razviti veoma brzo, čak u jednom danu. On je pozvao one koji žele da spreče ovakav scenario da „već sada kontaktiraju Vašington, London i Pariz i zahtevaju da se ne igraju raketama dugog dometa“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Kraj! Zoran Cvijanović odlazi u penziju
Kultura

Kraj! Zoran Cvijanović odlazi u penziju

Pozorište “Boško Buha” obeležiće sutra 74 godine od svog osnivanja. Tim povodom u nedelju, 13. oktobra u 20.00 časova u Teatru Vuk, biće održana predstava “Tvoje i moje”, autorski projekat Borisa Liješevića.

12.10.2024

13:46

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Nauka