• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: rt.rs

21.10.2024

21:40

Kakav blam! Poniženi Stoltenberg: Koliko zemalja je napala Kina?

Reuters

Vesti

Kakav blam! Poniženi Stoltenberg: Koliko zemalja je napala Kina?

Podeli vest

Doskorašnji generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg ostao je zbunjen i ponižen prilikom intervjua za norvešku televiziju.

Novinar avganistanskog porekla Jama Volasmal pozvao je doskorašnjeg šefa NATO-a u svoju televizijsku emisiju i upitao ga zašto je Severnoatlanski savez proglasio Kinu za glavnu pretnju.

Novinar je Stoltenbergu postavio pitanje u koliko je zemalja Kina vojno intervenisala u proteklih 40 godina, što ga je zbunilo.

 

 

Norvežanin je najpre oklevao, a potom pokušao da eskivira odgovor. Kako je novinar uporno čekao odgovor, pa je Stoltenberg neprijatnu tišinu prekinuo rečima da je Kina imala sukob sa Vijetnamom.

"To je bilo u periodu pre više od 40 godina. Dakle, odgovor je – nula", ispravio ga je voditelj.

Drugo pitanje se odnosilo na broj kineskih vojnih baza u inostranstvu.

"Ima ih nekoliko", pokušao je bivši generalni sekretar NATO-a.

"Samo jedna, u Džibutiju. S druge strane, Sjedinjene Države su napale čak 13 zemalja u istom periodu i imaju 750 baza u barem 80 država, od kojih su mnoge baš na kineskom pragu", ukazao je novinar.

Stoltenberg, inače nekadašnji norveški premijer, bio je 10 godina generalni sekretar NATO-a. Od skora ga je na toj funkciji zamenio Mark Rute.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

NATO u neverici! Simulirali napad Rusije, pa došli do šokantnog saznanja! Putin uzima sve ovo i vrši prodor, cilj je samo jedna tačka!
LOŠE VESTI ZA ZAPAD

NATO u neverici! Simulirali napad Rusije, pa došli do šokantnog saznanja! Putin uzima sve ovo i vrši prodor, cilj je samo jedna tačka!

U nedavnom izveštaju američkog Centra za ratovanje nove generacije, objavljenom u nemačkom listu Bild, simuliran je hipotetički scenario ruskog napada na baltičke zemlje. Prema ovoj analizi, Rusiji bi bilo potrebno do deset dana da zauzme teritoriju Letonije i deo Litvanije u slučaju oružanog sukoba između Rusije i NATO-a u Baltiku.

20.10.2024

12:40

sledeća vest

Vesti

"Tajms" preneo nepostojeću izjavu predsednika Vučića! Gujon: Srbija odavno donela odluku da se pridruži EU
Politika

"Tajms" preneo nepostojeću izjavu predsednika Vučića! Gujon: Srbija odavno donela odluku da se pridruži EU

Direktor Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju Arno Gujon saopštio je da je današnji „Tajms” objavio neistinitu tvrdnju da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da bi ''Srbija mogla da zaobiđe EU i uđe u BRIKS'', zamolivši britanski list da se javno izvini zbog obmanjivanja javnosti i promeni naslov članka koji je zasnovan na lažnom citatu.

25.10.2024

22:55

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Hana Selimović dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu u Brčkom
Kultura

Hana Selimović dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu u Brčkom

Na Internacionalnim teatarskim susretima Brčko distrikta BiH, održanim od 17.10. do 25.10.2024. godine, stručni žiri u sastavu: Dubravka Crnojević Carić, akademska glumica, rediteljka i teatrolog, Slobodan Unkovski, pozorišni reditelj, profesor glume i pozorišne režije i Osman Arslanagić, profesor scenografije i kostimografije, odlučio je da se Nagrada za najbolju žensku ulogu dodeli Hani Selimović za ulogu Ane/Ćerke u predstavi "Otac" u produkciji beogradskog Ateljea 212 (autor: Florian Zeler, reditelj: Paolo Mađeli).

25.10.2024

13:51

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija