• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.10.2024

17:05 >> 17:07

(VIDEO) Na džip bivšeg predsednika Bolivije pucano 14 puta! Novi detalji atentata, oglasio se Morales!

EPA

Vesti

(VIDEO) Na džip bivšeg predsednika Bolivije pucano 14 puta! Novi detalji atentata, oglasio se Morales!

Podeli vest

Bivši predsednik Bolivije Evo Morales izjavio je da su napadači u nedelju ispalili rafal metaka na njegov automobil dok je putovao na intervju u radio stanicu u centralnom gradu Kočabamba, pri čemu je njegov vozač ranjen.

- Automobil kojim sam stigao ima 14 rupa od metaka. Ovo je bilo planirano, cilj je bio da me ubiju- rekao je Morales, dodajući:

 Na vetrobranskom staklu su bile tri rupe od metaka, a vozač je imao krv na glavi.

 

 

Morales je za napad okrivio trenutnog predsednika Luisa Arcea, bivšeg saveznika i ministra iz njegove vlade, sa kojim je u međuvremenu došao u sukob.

Lučo je uništio Boliviju i sada želi da eliminiše naš proces ovakvim ubijanjem - rekao je Morales, koristeći nadimak predsednika, u pokušaju da se ponovo kandiduje za predsednika.

Morales,ima 65 godina i na funkciji predsednika bio je od 2006. do 2019. Bio je veoma popularan u Andama sve dok nije pokušao da zaobiđe ustav i obezbedi četvrti mandat. Bio je primoran da podnese ostavku nakon što je izgubio podršku vojske posle izbora obeleženih optužbama za prevaru, nakon čega je pobegao u Meksiko.

Morales se vratio u Boliviju 2020. godine u pokušaju političkog povratka. On i Arce se sada bore za nominaciju vladajuće MAS partije za predsedničke izbore u avgustu 2025. godine, iako Moralesu zakon ne dozvoljava da se ponovo kandiduje.

- Ne znamo pouzdano da li su to vojnici ili policajci, ali sve što zapravo žele je da ubiju Eva Moralesa. Juče su reformisali vojno rukovodstvo, a danas pokušavaju da ubiju Eva Moralesa - rekao je za AFP, prenosi Channelstv.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!
Politika

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!

U svom najnovijem izdanju, tajkunski list "Danas" pokazao je svoje pravo lice, čak i na naizgled benignoj temi. U naslovnoj priči, koja se prvobitno činila neutralnom, uredništvo je odlučilo da doda malo "sočnosti" - najpre su izbacili jednu rečenicu, a zatim su pokušali da manipulištu s podnaslovima u kojima se spominju "ljudska prava", "demokratija" i "autojkratija".

28.10.2024

07:49

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija