• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Milena Krstajić

Autor: Informer

12.01.2023

15:00 >> 15:24

KNJIGA ZASNOVANA NA ISTINITOJ I POTRESNOJ PRIČI! Tea zbog ljubavi završila u lancu trgovine ljudima!

printscreen

Live TV

KNJIGA ZASNOVANA NA ISTINITOJ I POTRESNOJ PRIČI! Tea zbog ljubavi završila u lancu trgovine ljudima!

Podeli vest

Tea živi jednim običnim, mladalačkim životom - upisala je fakultet i ima dečka na kome joj zavide sve drugarice. Njen život postaje još potpuniji kada je čovek njenih snova zaprosi. Međutim, Tein košmar počinje onda kada postaje roba

 

 Ovo je istinita, surova i potresna priča koju je spisateljica Marija Gojković pretočila u knjigu “Prodata”.

- Moram da napomenem da je reč o jednoj prosečnoj devojci. Uglavnom mislimo da se to dešava nekom drugom ili da nas nikada tako nešto ne može zadesiti. Tea je kao svaka druga žena – naša prijateljica, komšinica, rođaka, ćerka. Ona je devojka koja samo želi da voli i bude voljena. Nažalost, pogrešan odabir partnera vodi je u lanac trgovine ljudima i završava u prinudnoj prostituciji. Uglavnom životi devojaka koje zadesi ovakva sudbina nemaju srećan kraj. One najčešće završavaju u nekoj plastičnoj, crnoj kesi bačene kraj puta – kaže naša sagovornica.

Ova bolna priča upozorava nas na sve opasnosti koje vrebaju iza ćoška i skreće pažnju da se to može desiti bilo kome. Zato treba voditi računa kome poklanjate poverenje, pogotovo ako ste na početku ljubavne veze.

Foto: printscreen

Knjiga "Prodata"

- Žene kada vole su uglavnom slepe na razne signale. Uvek postoje neki znakovi pored puta. Postoje i u nekim drugim vezama, ali ne završavate u lancu trgovine ljudima. Treba da budemo oprezni. Jedina Teina greška je što je slepo verovala tom muškarcu. S druge strane, ne treba da budemo paranoični i da mislimo da će nas svako koga upoznamo odvesti na pogrešan put. Ukoliko primetite neke sumnjive signale nemojte ih ignorisati. Osim što treba biti obazriv prilikom upoznavanja novih ljudi, ne zanemarujte i stare kontakte i vama bliske osobe. Kada sam počela da se bavim ovom temom pomislila sam da je najlogičnije da tako nešto uradi osoba koju ne poznajemo. Međutim, to najčešće rade ljudi iz našeg okruženja – objašnjava spisateljica.

Zarobljena u vrtlogu prostitucije, Tea mora da nauči da preživljava, dan po dan. Nekada pada, nekada se podiže, nekada pokušava da pobegne, a nekada se plaši sopstvene senke. Hrabra je i krhka, jaka i salomiva. Na tom istom putu sticaće prijateljice i gubiti ih, menjati mesta boravka, sve dok ne završi u najsurovijim uslovima.

- Tea završava u Francuskoj. Postoji istiniti događaj kada je policija upala u jedan prostor i zatekla devojke koje su mislile da se nalaze u Italiji, a bile su u drugoj državi. Nema pravila gde neko može da završi. Tea je devojka koja ide od očaja do nade i nazad. U jednom momentu želi da se bori i preživi, pa zato pristaje na sve, dok u drugom ne želi da živi jer ne vidi način da pobegne iz toga. Nema tu srećnog kraja, nažalost. Ako zamislimo šta je ona sve preživela, čak i da se vrati kući – kakav je to život? - kaže Marija Gojković.

Dok je pisala, Marija Gojković je dosta istraživala o ovoj temi. To istraživanje ju je odvelo do devojke koja je bila žrtva belog roblja.

- Knjiga se bazira na istinitoj priči. Devojku koja je bila žrtva belog roblja nisam lično upoznala, ali sam saznala za konkretne situacije kroz koje je prolazila. Najjači utisak mi je bio taj kada nju dovode u prvi stan u koji će boraviti sa raznim devojkama. Kada se jedna od njih pobunila, odmah su je ubili i ostavili njen leš zajedno sa ostalima. Kada sam to čula, imala sam želju da ispričam njenu priču na svoj način i to izmaštanu jer ipak nisam imala sve kockice, pa sam morala da ubacim i nešto svoje – otkriva Marija.

Nakon poslednje stranice knjige “Prodata” saznaćete da li će Tea izaći iz kruga iz koga se živ ne izlazi i da li će biti prva i jedina kojoj je to pošlo za rukom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Palma primio jagodinskog olimpijca, strelca Lazara Kovačevića i ženski fudbalski klub „Jagodina“ koji se plasirao u prvu ligu Srbije
Politika

Palma primio jagodinskog olimpijca, strelca Lazara Kovačevića i ženski fudbalski klub „Jagodina“ koji se plasirao u prvu ligu Srbije

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma primio je danas Lazara Kovačevića, strelca kluba „Jagodina 92“, koji je prošle nedelje u Rio De Žanieru u Brazilu na kvalifkacionom turniru za Olimpijske igre osvojio prvo mesto u pucanju vazdušnom puškom na 10 metara i plasirao se na Olimpijske igre koje će ovog leta biti održane u Parizu.

24.04.2024

11:45

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija