• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.03.2021

21:46

"SLUČAJ LEČIĆ" TRESE SRBIJU! Nema protekcije za poznate ličnosti, kaže Lazar Lazović iz Udruzenja sudija i tuzilaca!

Podkast

"SLUČAJ LEČIĆ" TRESE SRBIJU! Nema protekcije za poznate ličnosti, kaže Lazar Lazović iz Udruzenja sudija i tuzilaca!

Podeli vest

Srbija bruji o novom slučaju silovanja. Glumica Danijela Štajnfeld optužila je svog kolegu Branislava Lečića da je seksualno zlostavljao.

Glumica Danijela Štajnfeld otkrila je Višem javnom tužilaštvu da je glumac, opozicioni političar, bivši ministar i član Demokratske stranke Branislav Lečić, misteriozni moćnik iz filmske industrije koji ju je silovao.

Kada i kako tužilaštvo reaguje u slučajevima seksualnog zlostavljanja, kao i šta je potrebno da bi se pokreno postupak odgovara zamenik predsednika Udruzenja sudija i tuzilaca Srbije Lazar Lazović.

On je istskao da je od izuzetne važnosti reagovati odmah nakon silovanja kako bi prikupljanje potrebnih dokaza bilo olakšano. 

Zakoni u Srbiji prema rečima Lazovića važe za sve i ne poznaju javne ličnosti. Ističe da se u obzir uzimaju samo oni dokazi koje tužilaštvo prezentuje pred sudom. 

Slučajevi koji izbiju u javnost svakako da ohrabruju sve žrtve da prijave zlostavljanje, a kome bi prvo trebalo da se obrate kao i koji je sam postupak, Lazović objašnjava u sledećem video-prilogu: 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija