• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.05.2023

15:27

Bilbija za Informer podkast: Nema razloga za proteste, TRAGEDIJA SE KORISTI U POLITIČKE SVRHE

Informer

Podkast

Bilbija za Informer podkast: Nema razloga za proteste, TRAGEDIJA SE KORISTI U POLITIČKE SVRHE

Podeli vest

- Nema razloga za proteste, dogodila se tragedija, država nije nigde pogrešila, iskorišćena je tragedija da se situacija politizuje - rekao je gostujući u Informer podkastu urednik političke rubrike lista “Politika” Bojan Bilbija.

-Tračak svetla posle zločina na Vračaru i u Mladenovcu je reakcija države koja je primerena tom trenutku. Reakcija je bila brza i mere već daju rezultate kao što je oduzimanje nelegalnog oružja - istakao je urednik “Politike”.

Bilbija je kritikovao poteze dela opozicije koji su usledili kroz organizaciju protesta.

- Jedino u Srbiji kada se nešto tako desi umesto da se posvetimo smirivanju situacije i vidimo buduće korake, dolazi do aktivnosti političkih stranaka koje kroz proteste pozivaju na nasilno preuzimanje vlasti. Potpuno neadekvatna akcija jer nigde nisu zabeleženi protesti i pozivi na svrgavanje vlasti posle takve tragedije. Jasno je da će protestima i blokiranje ulica doneti više nervoze. Cilja se da se neprestano podižu tenzije i time da se nanese šteta pre svega predsedniku Vučiću - objasnio je Bilbija.

Posebno kritikuje pozive pojedinih političkih stranaka da sve u Srbiji stane ističući da su neke od njih parlamentarne i da se finansiraju novcem iz budžeta.

- Trenutak je težak jer se država nosi sa pretnjama od Prištine, Kurtija, do Saveta Evrope i ostalih međunarodnih institucija. Poslanici u skupštini privremenih prištinskih institucija prete da Srbiji treba da se oduzme Niš, Kuršumlija, Raška i Sandžak. Za to vreme mi se svađamo i blokiramo jedni druge kako bi se podigao stepen nervoze pred važne izazove koji predstoje kako bi ušli što slabiji u naredne diplomatske odluke. Bilo kakve odluke državnog vrha namenjene smirivanju situacije deo opozicije dočekuje na nož. Imam utisak da se ovo ne radi zbog pobede na nekim budućim izborima jer je ključ da morate da imate podršku naroda - zaključio je Bojan Bilbija.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zemlja prokletih

pre 11 meseci

Nema razloga da se bunimo?? Ma, boli vas kurac za živote srpske dece! Bitan vam je samo prokleti novac Aleksandra Vidojevića Rošavog i bratije, zar ne? Zar ne mislite da će zbog toga vaše potomstvo stići prokletstvo ?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija