• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.06.2024

11:06

Udarna vest iz Crne Gore! Rezolucija o Jasenovcu prošla Odbor za ljudska prava, sledi sednica!

Shutterstock/ataimages

Vesti

Udarna vest iz Crne Gore! Rezolucija o Jasenovcu prošla Odbor za ljudska prava, sledi sednica!

Podeli vest

Predlog Rezolucije o genocidu u Jasenovcu prošao je Odbor za ljudska prava i slobode Skupštine Crne Gore.

Sedam glasova je bilo "za" rezoluciju. Predsednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić kazao je da rezolucija o Jasenovcu nije uperena ni protiv kog naroda. Mandić je na sednici Odbora poručio da treba da podići svest o tragičnim događajima kako se oni nikada ne bi ponovili.

- Stvaramo temelj za izgradnju istinski pomirenog društva. Apsolutna većina je podržala ovaj predlog. Podnosioci rezolucije smatraju da se njenim usvajanjem neguje kultura sećanja, uz napomenu da sama rezolucija nije uperena protiv bilo kojeg naroda, već sa cilj ima osudu svakog poricanja genocida - istakao je Mandić.

Foto: printscreen Borba.me

GLASANJE Odbor za ljudska prava i slobode Skupštine Crne Gore

Predlog rezolucije o genocidu u Jasenovcu Skupštini Crne Gore podnela je grupa od 43 poslanika.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set