• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.06.2024

21:01

Vlada Crne Gore bi da se iskupi za sramotu u Savetu Bezbednosti! Predložili Rezoluciju o Jasenovcu da bi se  oprali pred svojim biračima! (VIDEO)

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Vlada Crne Gore bi da se iskupi za sramotu u Savetu Bezbednosti! Predložili Rezoluciju o Jasenovcu da bi se oprali pred svojim biračima! (VIDEO)

Podeli vest

U "Intervjuu dana" gostova o je analitičar Veljko Jovanović. On je govorio o predlogu Crne Gore da se donese Rezolucija o Jasenovcu. Da li Vlada Crne Gore želi da se iskupi zbog sramnog glasanja u Savetu Bezbednosti?

Analitičar Veljko Jovanović rekao je da ne treba da se hvatamo za sitnice koje su vezane za naše komšije u regionu.

-Predlog Rezolucije o Jasenovcu trebalo je da se donese mnogo mnogo ranije. Trenutno je takva situacija da može da se čuje glas srpskog naroda. Bili smo svedoci da je Crna Gora glasala za onu famoznu i za nas kategorički neprihvatljivu rezoluciju o Srebrenici. Vlada koja je uz pomoć litija došla na vlast sada nema snage da stane uz narod. Crnogorski Parlament možda ima ideju da se iskupi svom narodu predlogom Rezolucije o Jasenovcu. Ipak, srpski narod je izneveren. Smatram da kako vreme bude prolazilo, da će oni koji nisu ispoštovali srpske nacionalne manjine u Crnoj Gori, oni neće dobiti u tom političkom životu novu šansu- rekao je Jovanović.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Veljko Jovanović

On je rekao da bi Rezolucija o Jasenovcu, ako se izglasa, biti neka vrsta zakasnele pravde.

-Nije sasvim sigurno da li će se ta rezolucija izglasati. Jasenovac je bilo najveće genocidno tvorište na tlu Evrope. Taj snažni Zapad ne dozvoljava da se o tom Jasenovcu priča. Srbija ne sme da dozvoli da se vrši prekrajanje istorije, a pogotovo kada su u pitanju naši nacionalni interesi. Mi smo to već počeli da sprečavamo, ali na jako težak način. Srbija je to pokrenula u nedeljama koje su iza nas. Srbija je pokrenula stvaranje jednog novog svetskog poretka gde će se suverene zemlje pitati o svojoj budućnosti, gde se velike sile neće pitati za one manje. Srbija je takođe učinila korak za refirmaciju kompletnih UN. Mi možda nismo birali da pokrenemo tu borbu, ali sudbina nas je odabrala- rekao je Jovanović.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Bajden oprostio genocid Izraelu! Hoće li Međunarodni krivični sud još da ćuti?
Live TV

Bajden oprostio genocid Izraelu! Hoće li Međunarodni krivični sud još da ćuti?

Američki predsednik Džozef Bajden detaljno predstavio plan primirja u Gazi. Obe strane pozitivno reagovale. Poljska podigla navijaciju u nebo. Na samitu u Švedskoj Zelenski traži više naoružanja. Iran se sprema za prevremene predsedničke izbore. U toku je registracija kandidata. Izbori će se održati 28. juna. Na sve ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Boris Bratina, filozof i pukovnik Velibor Stević. Uživo u program uključio se iz Nemačke i politikolog Andreja Lović, a iz Ukrajine ratni reporter Igor Damjanović.

01.06.2024

19:55

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Samo danas besplatan ulaz na bazene!
Kuća časti

Samo danas besplatan ulaz na bazene!

Kupališna sezona na bazenima kragujevačkog Sportsko-privrednog društva Radnički d.o.o. zvanično će biti otvorena u četvrtak 20. juna, a svi posetioci bazena prvog dana imaće besplatan ulaz i mogućnost besplatnog korišćenja suncobrana i ležaljki.

20.06.2024

07:50