• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

31.05.2024

14:52

Užasan teroristički napad u Nemačkoj! Da li preti opasnost školskoj  deci u najjačoj zemlji Evrope?

Informer printscreen

Live TV

Užasan teroristički napad u Nemačkoj! Da li preti opasnost školskoj deci u najjačoj zemlji Evrope?

Podeli vest

Uživo u Kolegijum Informera javio se politikolog Vlastimir Vidić iz Nemačke kako bi komentarisao teroristički napad koji se dogodio gradu Majnhamu.

Politikolog Vlastimir Vidić javio se uživo u Kolegijum Informera kako bi direknto iz Nemačke dostavio informacije o terorističkom napadu u Majnhamu.

-Nemački mediji od početka tog nemilog događaja izveštavaju iz minuta u minut. Desilo se ono na šta se upozoravalo. Ovo je samo početak. Ako pogledate ovaj snimak jasno je da se radi o uvežbanom čoveku. Obični ljudi nisu mogli da ga zaustave. Tek je policajac koji je pucao u njega uspeo da ga zaustavi. Ono što može da bude veoma opasno, dosta mladih islamista trenira borilačke veštine. Vrlo teško bi kapacitet policije mogao sa njima da izađe na kraj- rekao je Vidić.

Foto: Informer printscreen

Vlastimir Vidić

-Pravda se takva vrsta zločina. Taj čovek nije napao samo političara. To su svi apsurdi koji se dešavaju u Nemačkoj. Jedan jedini čovek koji je transportovan specijalnim letom koštao je Nemačku 127 hiljada evra. Danas vas spominju i nemački mediji. Apostrofiraju jedan članak gde piše da Putinovi vukovi sa Balkana osvajaju prostor. Govori se da tu režim Aleksandra Vučića prednjači i da to predstavlja pretnju sigurnosti Evrope. U svim dosadašnjim međunarodnim pokušajima, ko godd je pokušao mirnim putem da posreduje, on je smaknut. Možda su se neki pitali zašto Srbija ne preuzme tu ulogu. Ipak, Erdogan je ponudio da on bude posrednik, pa sad vidmo šta se dešava- naveo je politikolog.

-Velka je opasnost u nemačkim školama. Svi oni su rođeni u Nemačkoj. 60% je bio rezultat da šerijatsko pravo treba da ima preimućstvo. Ako je to od malih nogu, onda pogledajte dokle to ide. Deca moraju da uče turski i arapski da bi mogli da komuniciraju sa svojim školskim drugarima. Evropa hoće da forsira toleranciju, mir, ljubav, ali vidimo do čega to dovodi. To što je nelogično i nenormalno uklapa se u stvaranje evroazijske rase u Evropi- istakao je naš sagovornik.

Foto: Informer printscreen

Vlastimir Vidić

-Orban nije omiljena ličnost u Nemačkoj. On je rekao da postoje tri faze i da smo mi sada u drugoj. Možemo da budemo optimistični karakterno, ali svako ko misli da će se ovo završiti mirno, to je nemoguća opcija. Ratna mašinerija vodi borbu, svakog dana se loži ta peć, neminovno je da će doći do sukoba. Nije pitanje da li će, nego kada će i kolikog intenziteta. Sasvim je logično da će u slučaju provokacije ili napada Rusija odgovoriti. Mi smo na koroak od ambisa. Ljude ne treba plašiti, ali treba biti spreman i realan i jednostavno očekivati svašta. Situacija nije nimalo naivna. Veće čudo treba da se ne desi rat nego da se desi- rekao je Vidić.

-Mislim da razum može da dođe do izražaja ako se u SAD-u desi da Donald Tram pobedi. Mislim da je to poslednja nada. Tramp je optužen i krivično i sada će se pokrenuti pravni postulati da li uopšte može da učestvuje na izborima- zaključio je politikolog.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vesić: Novi kineski voz sutra kreće na sertifikaciju u Prag
Društvo

Vesić: Novi kineski voz sutra kreće na sertifikaciju u Prag

Novi elektromotorni kineski brzi voz "Soko", koji je nedavno stigao u Srbiju, sutra kreće u Prag na sertifikaciju u skladu sa pravilima Evropske železničke agencije, kako bi mogao da saobraća brzom prugom između Beograda i Budimpešte, najavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

27.06.2024

07:56

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17