• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.06.2024

18:11

Bajdenova duboka država puca po šavovima! Ako Tramp izgubi, ne gine mu tamničenje! (VIDEO)

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Bajdenova duboka država puca po šavovima! Ako Tramp izgubi, ne gine mu tamničenje! (VIDEO)

Podeli vest

Da li će Donald Tramp otići u zatvor ili u Belu kuću? U Americi potpuni haos pred predsedničke izbore. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Branko Branković, diplomata u penziji. Uživo u program uključio se i Saša Adamović, autor knjige "Efekat Tramp".

Diplomata u penziji Branko Branković rekao je da zakoni u SAD-u dozvoljavaju da neko ko je u zatvoru može da se kandiduje za predsednika. 

-Dok traje žalbeni postupak, on ne može da ide u zatvor. Ja se čudim... Amerikanci znaju da vode politiku. Ja sam bio u Americi kada je Karter izabran. Čudi me da toliko osećaja nemaju. Sve što su do sada uradili samo su mu digli rejting i popularnost. Ima ljudi koji će sada iz inata da glasa za njega. Narod ne voli da se neko ko je ozbiljan kandidat na taj način srozava. On će da ide na žalbeni postupak, a to će trajati ko zna koliko dugo, a 5. novembra su izbori- rekao je Branković.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Branko Branković

On je istakao da je za američke glasače daleko važnija unutrašnja od spoljne politike.

-U Americi je najvažnije šta neko ko je kandidat radi kad je u pitanju unutrašnja politika: ekonomija, zdravstvo i drugo. Ko tu obeća ili radi, taj ima prednost. Američku populaciju spoljna politika uopšte ne interesuje. Njima je najvažnije da vide šta od te politike mogu da dobiju. Hoće li se skinuti takse, hoće li im se povećati plate, kako će građani moći da profitiraju ili da ne idu na gore nego što jesu. Od toga zavisi koga će da izaberu- rekao je Branković.

On je naveo da je pored svega, pravni sistem u Americi ipak jak i stabilan.

-Postojeća vlast na čelu sa Bajdenom na širokom planu u svetu mnogo gubi. Oni su izgubili sve što su mogli da izgube kad je u pitanju Ukrajina. Sami su sebi uboli trn u nogu, a posebno navodeći Evropu da ih sledi. Oni moraju nešto da pokušaju da bi zadržali postojeću vlast kako bi se barem izvadili za sve što nisu uspeli. Njima Evropa pomaže jer je i ona žestoko izgubila svim ovim oko Ukrajine. Evropa ne sme da čeka 5. novembar. Ona mora da preduzme nešto oko Ukrajine  i Bliskog istoka. Ako Tramp dođe na vlast, on će preduzeti sve što je u njegovoj moći da dezavuiše kompletnu politiku Bajdena, a samim tim i politiku Evrope. Nema mesec dana kako je Makron rekao da Evropa mora da se organizuje i prestane da bude vazal politike SAD-a- rekao je Branković.

Saša Adamović, autork knjige "Efekat Tramp" javio se uživo u program gde je komentarisao suđenje Trampu.

Foto: Tanja Andric

Saša Adamović

-Situacija je uzavrela uoči izbora. Pre četiri godine, izbori su bili pokradeni. Moram da kažem da nisam pratio toliko intenzivno suđenje, s obzirom da su svi ti procesi jasno politički. Sudije i tužioci su iz jedne političke stranke. Takvi su i porotnici. Tramp bi imao više šanse da prođe na nekom staljinističkom sudu. Sve je bilo predvidljivo. Bilo je lako predvideti ono što će se desiti na kraju tog procea. Američko pravosuđe postalo je problematično, ono se zloupotrebljava u političke svrhe. Nije doduše to prvi put. Sve je toliko sada eskaliralo da se ne biraju sredstva kada je reč o političkim protivnicima. Tramp je jedini predsednik koji nije započeo ni jedan jedini rat. Čim je Bajden došao na vlast, stvar je eskalirala i sada smo na rubu nuklearnog rata. Blizu smo nuklearne eskalacije, bez obzira koliko se to ljudima činilo neverovatno. U ruskim medijima video sam da ni oni više ne isključuju upotrebu nuklearnog oružja- rekao je Adamović.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vesić: Novi kineski voz sutra kreće na sertifikaciju u Prag
Društvo

Vesić: Novi kineski voz sutra kreće na sertifikaciju u Prag

Novi elektromotorni kineski brzi voz "Soko", koji je nedavno stigao u Srbiju, sutra kreće u Prag na sertifikaciju u skladu sa pravilima Evropske železničke agencije, kako bi mogao da saobraća brzom prugom između Beograda i Budimpešte, najavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

27.06.2024

07:56

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17