• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

01.06.2024

09:40

(VIDEO) Trese se Amerika zbog Trampa i Bajdena! Nacija zaprepašćena potezom predsednika: Pitali ga za presudu, a on...

printscreen Twitter

Vesti

(VIDEO) Trese se Amerika zbog Trampa i Bajdena! Nacija zaprepašćena potezom predsednika: Pitali ga za presudu, a on...

Podeli vest

Predsednik SAD Džo Bajden našao se na meti kritika članova Republikanske partije nakon što se nasmešio na pitanje novinarke u vezi s krivičnim postupkom protiv predsedničkog kandidata Donalda Trampa.

Na kraju konferencije za štampu u Beloj kući, novinarka je zamolila Bajdena da komentariše Trampove tvrdnje da je krivični postupak protiv njega politički motivisan od strane trenutne administracije SAD. Predsednik je zastao, nasmešio se i napustio salu.

- Čisto zlo - opisao je Bajdenov postupak Istraživački projekat Nacionalnog komiteta Republikanske partije na društvenoj mreži Iks.

Član Predstavničkog doma Kongresa iz Teksasa Vesli Hant napisao je na društvenoj mreži X da predsednik SAD više ne krije od birača svoju umešanost u krivični slučaj protiv Trampa.

Po njegovom mišljenju, „osmeh“ Bajdena treba da vidi cela Amerika. Republikanska frakcija Predstavničkog doma predložila je na istoj mreži da se Bajdenov osmeh smatra simbolom mešanja administracije u predstojeće predsedničke izbore.

- Kuda je taj stari glupan (predsednik SAD Džo Bajden) otišao (nakon što nije odgovorio na pitanje o Trampu) - napisao je na društvenoj mreži X Džejson Miler, viši savetnik Trampa.

Ranije je porota u sudu u Njujorku donela osuđujuću presudu po svih 34 tačaka optužnice protiv Trampa u vezi s falsifikovanjem poslovne dokumentacije. Tramp ima pravo da se žali na ovu odluku, što ga ne sprečava da učestvuje na predsedničkim izborima. Izricanje presude zakazano je za 11. jul. Tramp će postati prvi bivši predsednik SAD osuđen u krivičnom postupku. Nacionalna konvencija republikanaca, na kojoj će biti nominovan bivši predsednik Donald Tramp, održaće se sredinom jula.

Sledeći izbori za predsednika SAD biće održani 5. novembra 2024. godine. Glavni rivali u predizbornoj trci su aktuelni predsednik, demokrata Džo Bajden, i bivši američki lider, republikanac Donald Tramp. Obojica kandidata već su prikupili dovoljan broj glasova delegata na prethodnim izborima za nominaciju svojih stranaka, dok su gotovo svi njihovi protivnici odustali od trke.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)
Live TV

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)

Navikli smo na dvostruke aršine prema našoj zemlji. Hoće li uopšte doći do odgovora UEFA na vređanje Srba na stadionu utakmice između Hrvatske i Albanije. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" govorili su prof. dr Boris Bratina, sa Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM. Naknadno je u emisiju došao i Aleksandar Kovačević, ekspert za energetiku koji je komentarisao nestanak struje u regionu.

22.06.2024

09:32

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Verujete li Piksiju? Hajde, barem još ovaj put!
EURO 2024

Verujete li Piksiju? Hajde, barem još ovaj put!

Ispružio je kažiprst pravo, ka objektivima fotoaparata i kamera, kao da želi da se na taj način direktno obrati svakom navijaču, svakom Srbinu ponaosob! I poručio je:“Verujte u nas, jer mi verujemo u sebe. Pobedićemo Dance“. Nešto poput čuvenog plakata Ujka Sema kojim su Amerikance pozivali da se dobrovoljno prijave za odlazak u Prvi svetski rat.

22.06.2024

10:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija