• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

01.06.2024

06:40

Nije dobro! Hitna reakcije Rusije na presudu Trampu! Kremlj otkrio šta se krije iza svega: Počelo je...

Reuters/shutterstock

Vesti

Nije dobro! Hitna reakcije Rusije na presudu Trampu! Kremlj otkrio šta se krije iza svega: Počelo je...

Podeli vest

Bivši američki predsednik Donald Tramp proglašen je krivim za falsifikovanje dokumenata kako bi prikrio isplatu po*no zvezdi Stormi Denijels uoči izbora 2016. godine. Iako mu preti zatvorska kazna, mnogi osuđeni za slična dela dobijaju blaže, novčane ili uslovne kazne. U Kremlju nisu oduševljeni ovakvim razvojem događaja, kao ni neki drugi pojedinci i grupe kojima je bivši šef Bele kuće drag.

Denijels tvrdi da je imala seksualni odnos s Trampom 2006. godine, što on negira, tvrdeći da je slučaj politički motivisan. Presudu je nazvao sramotnom i nameštenom.

U Moskvi, gde se nadaju Trampovoj pobedi na izborima i njegovoj naklonosti prema ruskim interesima u Ukrajini, deli se slično mišljenje.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da je osuđujuća presuda Trampu pokušaj "eliminisanja političkih suparnika".

- Ako govorimo o Trampu lično, očito je da zapravo postoji eliminacija političkih suparnika svim mogućim legalnim i ilegalnim sredstvima - naveo je Peskov.

Tramp se ranije hvalio svojim odnosom s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, tvrdeći da Moskva ne bi pokrenula rat u Ukrajini da je on bio na dužnosti. Putin je Trampa nazvao "izvanrednom i talentovanom osobom".

Reakcije na presudu u SAD-u bile su podeljene. Trampovi saveznici kritikovali su pravosudni sistem, dok su njegovi kritičari izrazili zadovoljstvo, ocenivši da je pravda zadovoljena.

Trampov advokat Tod Blanš najavio je žalbu i rekao da će se njegov pravni tim "energično boriti" protiv presude. Sudija Huan Merkan će 11. jula odlučiti hoće li Tramp biti poslat u zatvor.

Trampove pristalice reagovale su ljutito nakon što je bivši predsednik proglašen krivim.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)
Politika

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić otvorio je večeras hangar avio kompanije "Prince Aviation" uz poruku da je to važno za razvoj srpskog vazduhoplovstva i avio industrije, a događaju je između ostalih prisustvovao ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

27.09.2024

22:40

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija