• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Ljubenović

04.10.2019

08:45

ZVEZDA BOLJA OD SVIH U REGIONU! Crveno-beli najuspešniji tim bivše SFRJ u Ligi šampiona u ovom veku!

Crvena zvezda

ZVEZDA BOLJA OD SVIH U REGIONU! Crveno-beli najuspešniji tim bivše SFRJ u Ligi šampiona u ovom veku!

Podeli vest

Srpski prvak je u osam utakmica u Ligi šampiona osvojio sedam bodova, koliko i zagrebački Dinamo iz 26 mečeva. Zvezda je napravila veliki uspeh u Evropi, kažu Ćiro Blažević i Zoran Filipović

Crvena zvezda je najuspešniji tim iz bivše Jugoslavije u Ligi šampiona u ovom veku! Ekipa Vladana Milojevića iz sezone u sezonu pomera granice, a pobeda nad Olimpijakosom (3:1) u utorak potvrdila je da je klub s "Marakane" bez premca kada je reč o ekipama iz nekadašnje SFRJ.

Crveno-beli drugu sezonu zaredom igraju u elitnom evropskom takmičenju, a od eks-Ju klubova Ligu šampiona su u 21. veku igrali još Dinamo Zagreb, Partizan i slovenački Maribor. Kada se uzme prosek osvojenih bodova, tim s "Marakane" je ubedljivo najuspešniji. Zvezda je odigrala osam utakmica i osvojila sedam bodova, što je 29,17 odsto.

Partizan najslabiji

Najbolji prosek posle crveno-belih ima Maribor, koji je u dva navrata igrao elitno evropsko takmičenje. Slovenci su osvojili šest od mogućih 36 bodova, što je 16,67 odsto, uz gol-razliku 7:29.
Iako Dinamo iz Zagreba može da se pohvali da igra petu sezonu u Ligi šampiona, na do sada 26 odigranih utakmica uzeo je svega sedam od mogućih 78 bodova. Procentualno gledano, to je tek 8,97 odsto, a gol-razlika je kriminalna - 11:67. Od toga je u sezoni 2011/12. imao gol-razliku 3:22, a 2015/16. neverovatnih 0:15.

DIVAN GEST! Zvezda donirala Tiršovoj opremu od 100.000 evra!

OZBILJNO ĆE NAPUNITI DŽEPOVE! Evo koliko novca su igrači Zvezde dobili posle velike pobede!

Drugi srpski klub koji je igrao najbolje evropsko takmičenje, Partizan, najslabiji je na ovoj listi. Crno-beli su za dve sezone odigrali 12 utakmica i od mogućih 36 bodova osvojili tri, što je 8,33 odsto, uz pet datih i 21 primljeni gol.


Ove brojke jasno pokazuju da je Crvena zvezda ubedljivo najbolji klub u regionu. To je indirektno potvrdio i hrvatski stručnjak Miroslav Ćiro Blažević.

- Ne razumem se mnogo u statistiku i te brojke, ali Zvezda je pobedom nad Olimpijakosom pokazala da je veliki klub. Crveno-beli su pokazali ogroman kvalitet. Grci su vodili na poluvremenu, a onakav preokret mogu da naprave samo timovi sa pobedničkim karakterom i velikom željom. Prošle sezone je pobeđen Liverpul, koji je potom osvojio Ligu šampiona. To ne može svako i čestitam Zvezdi - kaže Blažević za Informer.

OPET NA UDARU! UEFA optužila Zvezdu za neprimereno ponašanje!

JEDINA MRLJA! Više od deset hiljada praznih mesta na "Marakani"!

 

 

Marin i Milunović u timu kola


Tandem crveno-belih Marko Marin i Nemanja Milunović našli su se među najboljih 11 po izboru specijalizovanih portala "Sofakor" i "Huskord". Defanzivac Zvezde koji je postigao gol za 2:1 protiv Olimpijakosa od oba izvora ocenjen je sa 7,9, dok je Marin za dve asistencije od "Sofaskora" dobio 8,5, a od "Huskorda" 8,6.

"Trener svih trenera" veruje da ekipa Vladana Milojevića može da prezimi u Evropi, baš kao i Dinamo.

- Siguran sam da će i Zvezda i Dinamo dočekati proleće u Evropi, da će biti bar treći u svojim grupama. Rezultati u prva dva kola nagoveštavaju tako nešto. Moramo da pokažemo svima da i bez para možemo da pravimo uspehe - poručuje Ćiro Blažević.

Nekadašnji napadač crveno-belih Zoran Filipović naglašava da je klub iz Ljutice Bogdana još jednom pokazao svoju veličinu.

- Rezultati sve govore, a ako brojke kažu tako, to je onda dokaz da je Zvezda najbolja u regionu. Crveno-beli su napravili ogromnu stvar što se tiče koeficijenta, ali i ugleda u Evropi. Zvezda je uvek bila dominantna u regionu i poštovana u celoj Evropi - poručuje Filipović.

Svoji na svome

Bivši trener najtrofejnijeg srpskog kluba dodaje i da je bitno da crveno-beli imaju kontinuitet igranja u Evropi.

- Važno je da Zvezda nastavi u istom stilu i u narednom periodu, da redovno igra Evropu i da beleži dobre rezultate. Zvezda je u kratkom periodu napravila mnogo toga i vraća se tamo gde joj je mesto, u krem evropskog fudbala - zaključuje Filipović.

 

Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sale

pre 4 godine

Hej, region. Koji se pa tu klupski fudbal igra?

Dule

pre 4 godine

Kakva je ovo statistika?. Pa valjda je najuspešniji onaj koji je najviše puta igrao ligu šampiona, bez obzira ko je to, pa makar to bio i Dinamo.Kao rezultat se moraju računati i mečevi u kvalifikacijama.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija