• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.M.

09.06.2020

07:15

NAJSKUPLJE POJAČANJE U ISTORIJI ZVEZDE, MILIONI I NIJEDAN GOL! Gde je nestao Japanac koji je podigao euforiju na Marakani?

Crvena zvezda

NAJSKUPLJE POJAČANJE U ISTORIJI ZVEZDE, MILIONI I NIJEDAN GOL! Gde je nestao Japanac koji je podigao euforiju na Marakani?

Podeli vest

Kroz fudbalski klub Crvena zvezda prošlo je mnogo napadača koji su ostavili trag u Ljutice Bogdana, ali je bilo i onih čiji se dolazak brzo zaboravio. Ipak, jedan fudbaler nije imao gotovo nikakav učinak, ali će se još dugo pamtiti kada je prvi put zaigrao na Marakani

 

Oni stariji, mada i mlađi navijači Zvezde sećaju se kada je srpskom fudbalskom scenom odjeknula vest da na Marakanu stiže reprezentativac Japana Takajuki Suzuki. Desilo se to 2006. godine, a tadašnja uprava na čelu sa Draganom Stojkovićem Piksijem platila je čak 2.500.000 evra za napadača za kog se očekivalo da rešeta mreže u crveno-belom dresu.

(VIDEO) ZVEZDA BI MOGLA DA DOBIJE VELIKO POJAČANJE! Mladi vezista sa dva gola nastavio da teroriše po Poljskoj!

Legenda Kašima Antlersa provela je 10 godina u japanskom klubu da bi nakon silnih pozajmica po Aziji, a onda i Belgiji (Gent i Hausen Zolder) stigao je na Marakanu za ozbiljan novaca koji do danas nije premašio tu sumu kada je u pitanju Zvezda (Boaći plaćen takođe 2.500.000 evra). Doduše, mnogi će se složiti da je današnje tržište drugačije i da su igrači skuplji što dodatno daje na težini Suzukijevog transfera.

Foto: Starsportphoto

Postao je "Suzuki među Zvezdinim Tojotama (tadašnji generalni sponzor)", navijači su imali velika očekivanja, a posle samo šest meseci i isto toliko odigranih utakmica napustio je Srbiju i dobio nadimak "Mister No Goal".

Praktično da nijednog momenta svoje karijere ne može da se kaže za Takajukija da je briljirao. Nakon Zvezde prešao je u Jokohamu gde je odigrao samo tri meča, a onda je minutažu dobio u Portalndu gde je opet bio jako loš golgeterski. Na 77 mečeva upisao je samo četiri pogotka.

Foto: Starsportphoto

Tri godine je proveo u ekipi Mito u Japanu, a poslednji klub u karijeri bio mu je JEF junajted. Kopačke o klin okačio je 2016. godine, a oproštajnu utakmicu priredila mu je njegov prvi klub u karijeri Kašima.

Tokom čitave fudbalske karijere odigrao je skoro 400 mečeva, a postigao "samo" 57 pogodaka što i nije baš pohvalno za napadača. Bio je pravi samo kada je u pitanju reprezentacija za koju je na 55 mečeva 11 puta bio strelac.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NEBOJŠA

pre 3 godine

колико ли се ПИКСИ уградио у тај трансвер,да ми је знати ?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17