• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.12.2020

14:38

ŠOK OTKRIĆE! Evo šta je sudija radio za zvezdašima kada je zbog magle prekinuo meč u Beogradu!

Crvena zvezda

ŠOK OTKRIĆE! Evo šta je sudija radio za zvezdašima kada je zbog magle prekinuo meč u Beogradu!

Podeli vest

Crvena zvezda će morati protiv Milana da se bori za osminu finala LIge Evrope

Nakon što je žrebom odlučeno da u Beograd dolazi Milan, nema tog navijača Crvene zvezde koji se nije setio 9. novembar 1988. godine.

"Rosoneri" su gostovali na "Marakani" pred više od 97.000 navijača u revanš meču osmine finala Kupa evropskih šampiona. Utakmica je posle nešto više od sat vremena igre prekinuta zbog magle. Meč jeprekinut u 65. minutu jer je sudija Nemac Diter Pauli procenio da su zbog velike magle uslovi za igru nemogući, pa je dometa odluka da se utakmica ponovi sutradan. Ovoga puta prvi su poveli gosti, ali je opet završena sa 1:1, pa se ušlo u penal seriju koja je odlučivala o pobedniku.

Foto: Starsportphoto

 

Sa bele tačke više sreće su imali fudbaleri Milana koji su sa 4:2 otišli u četvrtfinale Kupa evropskih šampiona. Te 1988. godine Milan je postao prvak Evrope.

O čuvenoj noći u Beogradu govorio je tadašnji sportski direktor Milana, Paolo Taveđa.

- Sudija Diter Pauli je prekinuo utakmicu i rekao mi da čekamo 45 minuta da vidimo da li će se magla razići. Otišao sam u svlačionicu, zapalio cigaretu i vidio četiri-pet mojih igrača da se tuširaju. Oni nisu znali da je utakmica samo privremeno prekinuta. Otrčao sam do sudije i rekao mu da ga nisam razumio, da je moj engleski loš, da mi je karijera uništena... Pogledao me i rekao: "U redu, igramo sutra" - kazao je nedavno Taveđa.

Taveđa je otkrio i šokantne detalje sa te utakmice.

- Nisam mogao da zaspim nakon prekida i tražio sam od recepcionera da mi preporuči najbolji noćni klub u Beogradu. Poslao mi je taksi, došao sam tamo i vidio sudiju Paulija, njegove pomoćnike sa nekoliko devojaka i direktorima Zvezde. Sve mi je bilo jasno. Pogledali smo se, nisam im ništa rekao - ispričao je Taveđa.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17