• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.08.2021

17:05

PRESEK ZVEZDINIH POSLOVANJA! 2020. godina ZA ZABORAV! Najveći PROFIT u eri Vladana Milojevića!

Crvena zvezda

PRESEK ZVEZDINIH POSLOVANJA! 2020. godina ZA ZABORAV! Najveći PROFIT u eri Vladana Milojevića!

Podeli vest

Godinama je Crvena zvezda redovan učesnik evropskih takmičenja od kojih su na Marakani prihodovali ozbiljne svote novca

Rapsodija crveno-belih krenula je dolaskom Vladana Milojevića na klupu posrnulog giganta. Srpski strateg je mimo svih očekivanja napravio čudo i od prvog kola kvalifikacija stigao do grupne faze Lige Evrope, a kasnije je izvorena i nokaut faza drugog po jačini takmičenja u Evropi. 

Foto: Starsportphoto©

Ipak, ukoliko se pravi presek poslovanja na osnovu finansija, Zvezdin "uzlet" počeo je još 2015. godine kada su crveno-beli zaradili "samo" 500.000 evra. Tačnije, prihodi te godine bili su 11.100.000 evra, dok su ukupni rashodi bili pola miliona manje. 

Godinu dana kasnije, Zvezda je još jednom godinu završila u "plusu". U kasu Marakane je stiglo 22.600.000 evra, dok je na plate, premijer igrača, te ostale propratne troškove otišlo 17.400.000 evra, prenosi "RSB" portal. 

Pravi uzlet na sportskom planu sledi u 2017. godini. Iako Zvezda nije bila u velikom dobitku, svega 600.000 evra napravljen je moćan tim i zalog za budućnost što se videlo u godinama koje su usledile. 

Foto: Starsportphoto©

Pre svega 2018. povratak u Ligu šampiona, prodaja Nemanje Radonjića i crveno-beli su bili u plusu 59.600.000 evra! Sa druge strane, nije bilo "bombastičnih" pojačanja i Zvezda je utrošila "samo" 41.100.000 evra. Dakle, skoro 20 miliona evra profita u jednoj godini. 

Sledeća je bila nešto slabija budući da Zvezda nije napravila rezultate kao godinu dana ranije. 50.000.900 evra zarade, ali i 42.400.000 rashoda. 

Foto: Starsportphoto

Jedina "gubitna" godina bila je prethodna. Zvezda je razočarala eliminacijom od Omonije u kvalifikacijama za Ligu šampiona, te su crveno-beli uložili mnogo na polusezoni u pojačanja. Zvezda je prošlu godinu završila sa minusom u kasni od 5.000.000 evra, ali se mora uzeti u obzir da nije bilo prodaje ulaznica, te da je "otišlo" malo sezonskih karti. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17