• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.02.2022

19:02

BIVŠI IGRAČ ZVEZDE HVALI STANKOVIĆEV TIM! Očitali smo LEKCIJU Partizanu, OVO je presudilo!

Starsportphoto

Crvena zvezda

BIVŠI IGRAČ ZVEZDE HVALI STANKOVIĆEV TIM! Očitali smo LEKCIJU Partizanu, OVO je presudilo!

Podeli vest

Crvena zvezda je golovima Ohija Omoižuanfoa i Aleksandra Kataija pobedila crno-bele u 166. Večitom derbiju i prišla najvećem rivalu na samo dva boda zaostatka

I nekadašnji igrač crveno-belih Dušan Anđelković bio je među 45.000 pristalica na stadionu "Rajko Mitić" i uživao u pobedi kluba koji mu je doneo igračku afirmaciju.

Sportski direktor Zvezdine filijale, prvoligaša Grafičara, izneo je viđenje 166. okršaja najvećih srpskih klubova.

- Iskreno, baš sam zadovoljan što smo dobili Derbi i odlučili sve u prvom poluvremenu. Perfektno. Izašli smo, kao što sam pretpostavio, da ne srljamo, ali je činjinica da je Stankovićev tim mnogo bolje funkcionisao. Odigrali su duplo ofanzivnije od Partizana, diktirali tempo i samo su nas jednom ugrozili, i to iz naše individualne greške u odbrani. Čestitam momcima na uspehu - rekao je Dušan Anđelković za "Informer".

Imao je proslavljeni defanzivac i igrača koji je na njega ostavio poseban utisak.

- Za Kataija i Ivanića se i pre znalo da su "mozak" Zvezdinog tima, u derbiju su to samo potvrdili. Posebno me raduje gol Ohija na njegovom debiju protiv Partizana, ali me je Gelor Kanga jako zadovoljio. Odigrao je i ranije mnogo dobrih utakmica, međutim, ova je bila najbolja od svih prethodnih. Ne treba zaboraviti ni koliki je udeo imao Sanogo "kvareći" igru crno-belih, na to mnogi ne obraćaju pažnju, ali uloga defanzivnog veziste je mnogooo bitna u igri. Jedan od najboljih igrača Partizana je Zdjelar, ipak, videli ste, kada je on bio "nevidljiv", nestala je i njihova igra.

Foto: Starsportphoto

 

Nije štedeo hvalospeve Anđelković ni na račun Zvezdine odbrane...

- Fantastičan posao odradio je štoperski tandem. Rodić je centrirao kod gola, "milion puta" probio Partizanovu odbranu, čime je pokazao da je njegovo prisustvo u timu Crvene zvezde od izuzetne važnosti. Štoperski tandem je bio fantastičan, Dragović je pokazao klasu i koliko znači što je godinama igrao Bundesligu. Uz njega je lakše funkcionisao i sjajni Strahinja Eraković.

Poseban osvrt napravio je na učinak mladog Batajničanina.

- Iako je napravio kiks u prvom derbiju kada je nastupio u najvećoj srpskoj utakmici, klub je stao iza njega i Dekijeve odluke da mu ukaže poverenje i to se na kraju pokazalo kao pun pogodak. Izdržao je sve izazove i postao odličan igrač, veoma je bitno što ima nekog top fudbalera pored sebe, kao što je Aleksandar Dragović kojeg krasi briljantan skok, čita protivničke ideje...

Sada je, po Dušanovom mišljenju, i titula na dohvat ruke.

- I da je meč završen nerešeno, rekao bih da ima dosta da se igra. U opciji je 30 bodova, mnogo je deset utakmica, pritom nas čeka još jedan 167. Večiti derbi, ali sada je Zvezda u mnogo boljoj situaciji nego što je bila pre utakmice sa Partizanom. Ovo sigurno neće opustiti Stankovićev tim, čekaju ih pakleni izazovi, kako na evropskoj, tako i na domaćoj sceni, biće zanimljiva borba do kraja - kaže Anđelković. 

Foto: Starsportphoto

 

Tesne pobede u Novom Sadu nad Proleterom i Nišlijama u kupu Srbije nisu najavljivali ovakvo izdanje crveno-belih u derbiju-

- Polako, to je sve početak sezone, drago mi je zbog uspeha, činjenica da je teško bilo u Novom Sadu, kada protivnik ne iskoristi penal, pa primiš gol nekoliko minuta pre kraja. Međutim, ta utakmica može da prelomi prvenstvo. Ispostavilo se da je taj duel motivisao Zvezdu da u derbiju pokaže svoj kvalitet. I pokazala ga je. Nije sve, ipak, u našim rukama, očekujem da nastavimo dobro i siguran sam da će svaka sledeća teška utakmica, kao što su gostovanja Čukaričkom, Vojvodini... biti veliki test za crveno-bele.

Crvena zvezda je prethodnih sezona "lansirala" nekoliko mladih igrača. Posle Željka Gavrića, Veljka Nikolića, Marka Lazetića... šansu da zaigra u 166. Derbiju dobio je i nekadašnji omladinac Bajerna iz Minhena Nemanja Motika.

- To me posebno raduje, tako nešto mnogo znači momku koji prvi put igra u Srbiji, treba ga sačekati, jer sam ubeđen da će u budućnosti zablistati. Zvezda je nepresušan izvor talenata, Eraković je njeno dete, odigrao je vrhunski. Pri prvom timu su još trojica igrača Stanković, Đurić i Radulović, ali njihovo vreme tek dolazi. Čekaju strpljivo šansu, jer su svesni da je u "A" timu paklena konkurencija za svako mesto u timu - istakao je sportski direktor Grafičara i proslavljeni prvotimac srpskog šampiona Dušan Anđelković za "Informer".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija