• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

16.08.2022

07:00

CRVENO-BELI IMAJU ODLIČNU ŠANSU ZA PLASMAN U LIGU ŠAMPIONA! Zvezda dva i po puta skuplja od Makabija

FK Crvena zvezda

Crvena zvezda

CRVENO-BELI IMAJU ODLIČNU ŠANSU ZA PLASMAN U LIGU ŠAMPIONA! Zvezda dva i po puta skuplja od Makabija

Podeli vest

rvi tim Crvene zvezde po proceni "Transfermarkta" vredi čak 55,85 miliona evra, dok ekipa Makabija košta znatno manje, 19,2 miliona evra.

Crvenoj zvezdi je ostala još jedna prepreka do plasmana u grupnu fazu Lige šampiona, a to je Makabi iz Haife, koji ima dva i po puta jeftiniji tim od crveno-belih!

Izraelski šampion vredi 19,2 miliona evra, prema proceni specijalizovanog sajta "Transfermarkt", dok prvaci Srbije koštaju znatno više, 55,85 miliona evra, i favoriti su za prolazak dalje.

Foto: Starsportphoto©

Ekipa Dejana Stankovića sutra gostuje na stadionu "Sami Ofer" u prvom meču plej-ofa za Ligu šampiona (21.00, RTS 1, Arena 1 premijum). Ispred sebe će imati tim koji je dosad eliminisao grčki Olimpijakos i kiparski Apolon i koji će imati veliku prednost domaćeg terena (pogledajte okvir).

Treći put u LŠ

Zvezda se nada da će treći put u poslednjih pet godina igrati u grupnoj fazi najjačeg evropskog takmičenja. Nekadašnji kapiten Dejan Milovanović upozorava da Zvezdu čeka težak posao i da odnos cena igrača na tržištu ne predstavlja uvek i razliku u kvalitetu.

- Igrače Crvene zvezde ne bi trebalo previše da zanima ko koliko vredi. Dešavale su se senzacije i pobeđivale su jeftinije ekipe, jer to nije neko posebno merilo. Bitno je da u meč uđu snažno i borbeno, jer mislim da imaju odličnu šansu da se plasiraju u Ligu šampiona. Ova ekipa je dokazala u prethodnim sezonama da može da se prilagodi rivalu i da igra protiv bilo koga. Ovo dosad je bilo sjajno, pojačanja su se idealno uklopila, ali sada kreće ono pravo. Biće jako teško, naročito u Haifi. Pratio sam ih, domaćin igra pred vrlo bučnim navijačima. Međutim, verujem da smo kvalitetniji i da ćemo ponovo igrati u Ligi šampiona - poručuje za Informer nekadašnji kapiten Dejan Milovanović.

Foto: ATAIMAGES

Poređenja radi, startnih 11 crveno-belih više nego trostruko su skuplji od Makabija. U prvim postavama, koje se očekuju sutra u Haifi, domaćin ima samo na jednoj poziciji skupljeg igrača. Reč je o kapitenu Nati Laviju, kojem će se suprotstaviti Kings Kangva (pogledajte tabelu).

Najskuplji fudbaler Makabija je letošnje pojačanje iz Gengana, Haićanin Francdi Pjero, koji vredi 1,8 miliona evra. Primera radi, od njega su, prema proceni "Transfermarkta", skuplji Zvezdini rezervisti Milan Pavkov i Ohi Omoidžuanfo, a približno toliko vredi mladi Veljko Nikolić, koji gotovo i da ne igra.

Odbrana pod konac

Čuveni desni bek ekipe s "Marakane" Marjan Marković smatra da je pred Stankovićevom ekipom sjajna šansa da zaigra u grupnoj fazi, ali upozorava da ne sme unapred da upiše pobedu.

- Cene igrača i stanje na tržištu je jedno, a pravo merilo je teren. Igrači treba da izađu hrabro i borbeno, jer čeka ih paklena atmosfera. Sa povoljnim rezultatom iz Izraela verujem da idemo dalje, jer ovde na "Marakani" protiv Zvezde niko nije favorit. Očekujem da se plasiramo u Ligu šampiona. Ekipa je zaista moćna i igra odlično. Dosad je u sezoni primila samo jedan gol. Smatram da je titula već blizu, a Liga šampiona je poseban izazov - poručuje Marjan Marković.

 

PRVA POSTAVA MAKABIJA PRVA POSTAVA ZVEZDE
Džoš Koen 0,6 golman Milan Borjan 1,5
Danijel Sundgren 0,7 desni bek Strahinja Eraković 5
Bogdan Planić 0,7 štoper Aleksandar Dragović 5
Šon Goldberg 0,4 štoper Nemanja Milunović 0,9
Sun Menahem 0,4 levi bek Milan Rodić 2,5
Neta Lavi 1,4 vezni Kings Kangva 1,2
Ali Muhamed 1,4 vezni Gelor Kanga 2,5
Muhamed Abu Fani 1 vezni Mirko Ivanić 8
Tjaron Šeri 0,4 krilo Aleksandar Katai 5
Dolev Haziza 1,2 krilo Osman Bukari 3
Francdi Pjero 1,8 napadač Aleksandar Pešić 3
UKUPNO: 10 UKUPNO: 37,6

 

Crveno-bele čeka prepun stadion u Haifi

Fudbaleri Crvene zvezde sutra će, sasvim izvesno, igrati u veoma neprijateljskoj atmosferi, jer su gotovo sve ulaznice za meč rasprodate. Izraelski mediji prenose da je do juče prodato čak 27.000 karata, što je svega 3.000 manje od kapaciteta stadiona. Naravno, zbog bezbednosti neće moći da bude svih 30.000 na tribinama "Sami Ofera". Mnogi navijači prvaka Izraela ostali su bez karata.
- Ne sećam se da je ikad ovakvo interesovanje vladalo za utakmicu. Hiljade ljudi ostale su bez ulaznice - prenose izraelski mediji izjavu jednog od navijača Makabija.

Napadač Haife nuđen Terziću i Mrkeli

Makabi je letos iz Gengana za 1,6 miliona evra doveo pomenutog centarfora Francdija Pjeroa, a malo je falilo da snažni Haićanin završi u Crvenoj zvezdi. Naime, jedna menadžerska agencija ponudila je srpskom prvaku ovog špica, ali u klubu je procenjeno da je Aleksandar Pešić bolja opcija.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rajko

pre 1 godinu

I Šerif je bio jeftiniji od Zvezde.. pa je izbacio.. tako da prvo skoče pa kažu hop.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Tek položili, a ostali bez dozvole! Sve što treba da znate o probnim vozačkim dozvolama: Evo šta sve ne smete ako imate oznaku P i koje su kazne
Društvo

Tek položili, a ostali bez dozvole! Sve što treba da znate o probnim vozačkim dozvolama: Evo šta sve ne smete ako imate oznaku P i koje su kazne

Probne vozačke dozvole odavno nisu novina, ali se čini da nove generacije vozača stasavaju nedovoljno upoznate sa ograničenjima koja iste postavljaju. Tome u prilog govori i neslavna statistika. Ipak, to ne bi trebalo da bude slučaj s obzirom na to da se o probnim vozačkim dozvolama uči i na teorijskoj nastavi u auto školama, a znanje proverava prilikom polaganja pismenog dela testa. Istraživali smo koja su to ograničenja za vozače sa probnom vozačkom dozvolom, sa kakvim kaznama su suočeni za saobraćajne prekršaje, kao i koliko njih je izgubilo vozačku dozvolu zbog različitih prekršaja.

20.04.2024

10:31

"Neophodne nenajavljene kontrole da vidimo ko i kako leči ljude" - Ministarka zdravlja o nesavesnom lečenju lekara
Društvo

"Neophodne nenajavljene kontrole da vidimo ko i kako leči ljude" - Ministarka zdravlja o nesavesnom lečenju lekara

Nakon hapšenja lekara i kozmetičara "Beomedikusa" zbog sumnje da su nestručno izveli intervenciju na pacijentkinji, zbog kojeg je došlo do deformiteta njenog stopala, ministarka zdravlja Danica Grujičić poručuje da je neophodno da se sprovode nenajavljene kontrole, kako bi se sagledala prava slika o tome ko i kako radi i u privatnom i u državnom sektoru.

20.04.2024

10:12

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija