• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.09.2022

10:38

DINAMO NEDOSTIŽAN ZA ZVEZDU! Crveno-beli, IAKO IGRAJU LOŠIJE, više zaradili nego prošle godine!

Starsportphoto

Crvena zvezda

DINAMO NEDOSTIŽAN ZA ZVEZDU! Crveno-beli, IAKO IGRAJU LOŠIJE, više zaradili nego prošle godine!

Podeli vest

Iako Crvena zvezda ove sezone ima slabije rezultate u Ligi Evrope nego prošle, već je zaradila više novca u odnosu na taj period

Iako zvuči nelogično da sada ima više novca na računu srpskog šampiona, razlog je u načinu na koji je stigla do Lige Evrope!

Minulog leta klub iz Ljutice Bogdana nije došao do LE preko plej-ofa za Ligu šampiona i na taj način je ostao uskraćen za pet miliona evra.

Foto: Starsportphoto

 

Šampion Srbije je u prošloj sezoni prihodovao od UEFA bonusa za rezultate 10.234.522 evra, a sada je na 11.402.000. I to nije sve! Postoji mogućnost da se dođe do povećanja zarade, kroz pobede i remije u grupi, uz eventualni ulazak u nokaut fazu.

Najveći deo profita obezbeđen je dolaskom do plej-ofa za Ligu šampiona. Prihod bi bio veći u eliti, ali je Makabi Haifa raspršila snove. Sa druge strane, pobede nad Pjunikom donele su garantovanih 8.630.000, tačnije 5.000.000 za ulazak preko plej-ofa i 3.630.000 koje ide svakom učesniku grupne faze Lige Evrope.

Foto: Starsportphoto©

 

Na sve to dodaje se i 2.720.000 koliko je crveno-belima pripalo na osnovu desetogodišnjeg učinka u UEFA takmičenjima. Zvezda u najboljem slučaju može da dođe do kraja prvog dela sezone do još 3.620.000 i ukupno 15.000.000, ali to je malo realno! Trebaće joj četiri pobede i osvajanje prvog mesta u grupi!

Poznato je da pobeda u grupnoj fazi Lige Evrope vredi 630.000 evra, remi 210.000, a prvo mesto u grupi donosi 1.100.000, drugo 550.000. Zvezdi bi plasman u nokaut fazu sa drugog moseta mogle da donesu i dve pobede i dva remija! U tom slučaju ukupan prihod od leta moglo da dovede do 13.632.000.

Što se tiče prihopda od ulaznica, za utakmice Lige šampiona stadion bi bio verovatno rasprodat kroz pakete ulaznica, a za mečeve sa Monakom, Ferencavrošem i Trabzonom nije prodat tako velik broj karata! Interesovanje je opalo nakon ispadanja od Makabija! Ako se gledaju dosadašnji prihodi za klubove u Ligi Evrope, Crvena zvezda je na četvrtom mestu, iza kijevskog Dinama, PSV-a i Karabaha.

Foto: Tanjug/AP

 

Primera radi Zagrebački Dinamo je od UEFA bonusa za rezultate već obezbedio 25.262.000 evra, uz mogućnost da prebaci i 30 miliona u slučaju rezultata kao protiv Čelzija na premijernom meču kad je pobedio. Pobeda nad gigantom iz Londona doneo je hrvatskom klubu je 2.800.000, a to je uz startnih15.640.000 i 6.822.000 za desetogodišnji učinak u UEFA takmičenjima donelo nešto više od 25 miliona evra.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija