• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.10.2022

16:12

MILOJEVIĆ PRED RADNIČKI! Spemamo se za Lalatovića! Tandem PRESKAČE Nišlije, Zvezda IMA igrače za Mundijal!

Tanjug/Strahinja Aćimović

Crvena zvezda

MILOJEVIĆ PRED RADNIČKI! Spemamo se za Lalatovića! Tandem PRESKAČE Nišlije, Zvezda IMA igrače za Mundijal!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde u 16. kolu Superlige Srbije gostuju Radničkom na Čairu (nedelja, 17)

Predstojeći okršaj izaziva posebnu pažnju, jer će trener Nišlija Nenad Lalatović ponovo igrati protiv kluba u kome je stekao igračku slavu.

Šef struke Radničkog je tri puta u karijeri pobeđuvao Zvezdu, sa Voždovcem, Vojvodinom u prvenstvu, kao i Čukaričkim u Kupu Srbije.

Sa Nišlijama je na Čairu remizirao proitv crveno-belih (2:2), dok će po prvi put u imati priliku da odmeri snagu sa sadašnjim strategom srpskog šampiona Milošem Milojevićem.

- Lalatović je svakako jedan od glavnih kvaliteta Nišlija, međutim mislim da svakako imaju i kvalitetan tim, on je došao da ih podigne i to dobro radi, igraju dobro, forma im je u uzlaznoj putanji, tako da se spremamo i za njega, ali i njihov igrački kvalitet - rekao je Miloš Milojević.

ZASLUŽUJU BOLJI PLASMAN

Govorio je strateg kluba iz Ljutice Bogdana o trenutnom stanju na tabeli Superlige narednog rivala.

- Po kvalitetu svakako da zaslužuju bolju poziciju na tabeli, međutim to je fudbal, nekada dobijete to što zalužujete, nekada ne. Mislim da su u uzlaznoj putanji, biće teška utakmica. Gostovanje u Nišu je uvek nezgodno za svaku ekipu. Verujemo u naš kvalitet, ovo je samo jedno u nizu teških gostovanja, a ako budemo na istom nivou igre i fokusa kao u Novom Sadu i Kragujevcu, mislim da možemo do dobrog rezultata.

Foto: FK Crvena zvezda

trener Zvezde Miloš Milojević

Osvrnuo se šef stručnog štaba Zvezde na činjenicu da je Stefan Mitrović pojačao crveno-bele upravo iz Radničkog.

- Kada je Mitrović bio u Nišu bio je drugi trener, kao i sastav. Poznaje igrače i to svakako može da nam koristi, sa druge strane se radi o fudbalerima koji dugo igraju u našoj ligi. Znamo njihove kvalitete i mane. U pripremi utakmice ih maksimalno poštujemo, što je obavezno s obzirom da se radi o ekipi Radničkog iz Niša, klubu sa tradicijom. Moramo da verujemo u to što radimo, naš kvalitet i igrače.

BEZ TANDEMA NA ČAIRU

Crveno-beli će biti oslabljeni u Nišu, jer zbog povreda neće igrati Veljko Nikolić i Seku Sanogo.

- Nikolić je u fazi priključivanja punom trenažnom procesu, verovatno neće biti u konkurenciji za tim sutra. Svi ostali sem Nikolića i Sanoga su na raspolaganju, bez njih imamo još 26 igrača i tri golmana, ne možemo sve da vodimo na put, videćemo, imamo samo jedan cilj, to je sledeća utakmica protiv Radničkog. Ne razmišljamo ni o Trabzonu, ni o Kolubari, svi najjači i najpotrebniji za takav vid utakmice će ići sa nama.

Foto: Starsportphoto

Seku Sanogo neće igrati do kraja godine

Pričao je trener Zvezde i o mladim igračima koji bi protiv Radničkog mogli da istrče na teren.

- U poslednje vreme uvek igramo sa dva, tri ili četiri mlada igrača od tih koje imamo. Pokušavamo da ih integrišemo u sistem. Milion puta sam naglasio da volim mlade igrače, ali to ne može da im bude glavni i jedini adut. Mora da postoji neki kvalitet, nije bitno koliko imate godina, nego kako igrate, ako oni sa 17 zasluže da igraju nema nikakvih problema, ako ne, onda nije fer prema drugima da zato što su stariji sede na klupi, a imaju više kvaliteta. Mora da postoji jedna dinamika grupe, nama je u cilj, kao što je i sportski sektor rekao da podmladimo ekipu, međutim ne na uštrb rezultata, jer su nam rezultati prioritet.

ODBRANA TITULE GLAVNI CILJ

Osvrnuo se potom i na predstojeći duel u Ligi Evrope.

- Nemamo komfor i luksuz da nešto isprobavamo, mislim da možemo samo da podižemo nivo samopouzdanja i igre. Kada bude došao Trabzon, tek onda ćemo da spremamo najbolji sastav i taktiku za njih. Rekao sam iako to možda nije popularno, nama je prevashodni cilj naše prvenstvo. U Evropi ćemo se boriti do kraja i dok god budu postojale teoretske šanse. Prvenstvo nam je nešto zbog čega i od čega živimo, to nam je najbitnije.

Prokomentarisao je Milojević i procenu medija da će Crvena zvezda do kraja polusezone zadržati razliku od pet bodova na tabeli u odnosu na večitog rivala.

- Hvala im što veruju u nas, međutim to su samo procene, ali jedino merilo je teren. Imamo još pet utakmica u prvenstvu, ako oni pobede sve do kraja, kao i mi, razlika će biti pet bodova. Lakše je reći nego uraditi. Očekuje nas serija ozbiljnih gostovanja, tako da verujemo da fokusom, mirnoćom i jednim odnosom gde idemo iz utakmice u utakmicu možemo do kraja.

Foto: Starsportphoto

 

ERAKOVIĆ I MITROVIĆ NAJBLIŽI MUNDIJALU

Jedna od tema bila je i reprezentacija Srbije i ko bi od Zvezdinih igrača mogao da zaigra na Svetskom prvenstvu.

- Ne bih radio selektorov posao, ali ne bih mogao ni da odvojim jednog od drugog igrača. Selektor najbolje zna ko mu treba i ko mu se uklapa. Voleo bih kada bi svi naši igrači dobili poziv, jer su mi svi pri srcu, ne postoji neko koga manje ili više volim. Imamo kvalitet, na njemu je da bira, a naše je da te igrače stavimo na raspolaganje, ko god bude trebao. Znam da su najbliže bilin za sad bar Eraković i Mitrović, ako bude još neko, ja ću biti prezadovoljan - istakao je Milojević.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Osvojili su najviše glasova: Dunav osiguranje dobitnik priznanja "Moj izbor" za 2024. godinu
Društvo

Osvojili su najviše glasova: Dunav osiguranje dobitnik priznanja "Moj izbor" za 2024. godinu

Prema glasovima potrošača Srbije, u konkurenciji 1.000 domaćih proizvoda i brendova, Kompaniji „Dunav osiguranje“ dodeljeno je priznanje „Moj izbor“ u kategoriji „Osiguravajuća društva“. Priznanje „Moj izbor“, koje se dodeljuje brendovima iz Srbije kojima se najviše veruje, već 14 godina u okviru kampanje „Najbolje u Srbiji“ organizuje Udruženje potrošača „Moja Srbija“, uz podršku Centra potrošača Srbije i Grada Beograda.

28.03.2024

16:02

Gujon sa poslanicom Bundestaga o dešavanjima na KiM i u regionu!
Politika

Gujon sa poslanicom Bundestaga o dešavanjima na KiM i u regionu!

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon razgovarao je danas sa poslanicom nemačkog Bundestaga Žaklin Nastić o situaciji na Kosovu i Metohiji i predstavio joj poslednja dešavanja u južnoj srpskoj Pokrajini, kao i poziciju Srbije po tim pitanjima.

28.03.2024

15:18

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija