• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.03.2023

10:29

ŠTA ČEKA ZVEZDU DO KRAJA EVROLIGE? Crveno-beli imaju samo jedno gostovanje i čak tri meča kod kuće, ali neće sve zavisiti od njih

Starsportphoto©

Crvena zvezda

ŠTA ČEKA ZVEZDU DO KRAJA EVROLIGE? Crveno-beli imaju samo jedno gostovanje i čak tri meča kod kuće, ali neće sve zavisiti od njih

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde u poslednja četiri kola Evrolige dočekuju Valensiju, Olimpijakos i Fenerbahče i gostuju Asvelu.

Ekipa Duška Ivanovića sinoć je u krcatom "Pioniru" savladala Baskoniju sa 74:63 i tako sačuvala minimalnu šansu da se plasira u četvrtfinale Evrolige.

Foto: Starsportphoto©

 

Šanse, istina, jesu u domenu teorije, ali i dalje postoje. Da bi se čudo dogodilo, Zvezda mora da pobedi sve četiri preostale utakmice, ali i da joj se poklope ostali rezultati.

 

Foto: Starsportphoto©

 

Nema sumnje da će Fakundo Kampaco i društvo pokušati sve što je u njihovoj moći da urade ono što je do njih i ostvare četiri trijumfa u naredna četiri meča. A to definitivno nije neostvariv zadatak.

Pre svega zbog činjenice da Zvezda tri od četiri preostala meča igra na domaćem terenu. Već u sredu u Beograd stiže Valensija, koju su crveno-beli savladali u prvom međusobnom duelu ove sezone. Nakon toga, gostuje u Lionu ekipi Asvela, koji je u katastrofalnoj formi i u seriji od čak devet evroligaških poraza.

 

RASPORED ZVEZDE U EVROLIGI

29. MART

Crvena zvezda - Valensija

31. MART

Asvel - Crvena zvezda

6. APRIL

Crvena zvezda - Olimpijakos

13. APRIL

Crvena zvezda - Fenerbahče

Već nakon ta dva meča, biće jasnije kakve su kalkulacije pred poslednja dva kola, gde će Zvezda dočekati dve ekipe iz gornjeg dela tabele - Olimpijakos i Fenerbahče.

Prvo u "Pionir" stiže lider takmičenja i tim koji je blizu da overi prvo mesto Olimpijakos. Crvena zvezda je već pokazala da može da igra sa njima, pošto je slavila u Pireju u prvom meču. Za kraj, dolazi Fenerbahče, koji igra promenljivo i koji definitivno neće biti favorit pred "delijama" u Beogradu.

 

Naravno, moraće i Zvezdini konkurenti da gube mečeve, što znači da čak i sa četiri pobede šampionu ABA lige nije zagarantovano mesto među osam najboljih u Evropi.

Foto: Starsportphoto©

 

Jedan od lidera ekipe Nemanja Nedović kaže da će u preostale četiri utakmice sve učiniti da ostvari pobede.

- Pokazali smo kojim putem treba da idemo. Treba da cepamo odbranu, a u napadu da se zna ko šta radi. Pokušaćemo da nastavimo na ovaj način. Učinićemo navijačima da se osećaju najlepše moguće u preostale četiri utakmice - poručuje Nedović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija