• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

07.06.2023

10:30 >> 10:39

BARAK BAHAR NE ZNA GDE JE DOŠAO: Bivši igrač Zvezde upozorava zemljaka

Starsportphoto

Crvena zvezda

BARAK BAHAR NE ZNA GDE JE DOŠAO: Bivši igrač Zvezde upozorava zemljaka

Podeli vest

Trener Crvene zvezde Barak Bahar ne zna u šta se upušta, kaže nekadašnji fudbaler crveno-belih, Izraelac Idan Vered.

Fudbaler Idan Vered bio je u Zvezdi od jula 2015. do februara 2016. godine i čini se da je boravak na "Marakani" na njega ostavio baš jak utisak. Crveno-beli tada nisu bili ni blizu jaki kao sada, igranje u Ligi šampiona bila je misaona imenica, a danas je maltene standard. Takođe, danas igrači mogu da zarade sa premijama i više od milion evra po sezoni, a u vreme kad je Vered boravio na "Mrakanai", nije bilo plate jače od 250.000 evra.

Foto: Starsportphoto

Idan Vered

Ipak, njegova percepcija je da je Zvezda klub koji ima budžet u rangu sa finansijski moćnim evropskim velikanima. Zaboravljavajući da je kapacitet "Marakane" 51.755 mesta, Izraelac predviđa da će na svakom meču grupe faze Lige šampioan biti 80.000 ljudi. Ističe da Bahae neće znati šta ga je snašlo.

- Makabi Haifa i Makabi Tel Aviv nemaju ni pola onog što ima Zvezda. Njen budžet je 70-80 miliona evra. U Izraelu se o tome sanja. Uzimajući sve u obzir, ipak bi bilo smešno reći da je Bahar pogrešio što je izabrao Zvezdu. U Izraelu je euforija oko toga što Haifa i Tel Aviv imaju po pola miliona navijača. Zvezdini navijači nisu samo u Srbiji. To je cela bivša Jugoslavija i za Zvezdu navija oko devet ili deset miliona ljudi. Mislim da ni Barak ne zna gde ide. Posebno sad kad će igrati Ligu šampiona. Može da računa na 70-80 hiljada ljudi na svakoj utakmici - opisao je Vered. 

Srpskog šampiona doživljava kao giganta, dok o ostatku lige nema lepo mišljenje. Prema njegovim rečima, Superliga je značajno slabija od izraelske. 

Foto: Starsportphoto

Vered sa saigračima

- U Crvenoj zvezdi sam proveo nešto manje od godinu dana i bio sam deo njenog uspeha. Čuo sam da je sada Barak Bahar otišao tamo i nisam siguran da li mu je to korak napred. Ako pričamo o kompletnoj ligi, definitivno je slabija od izraelske. Manje je interesantna i manje konkurentna, ima dva kluba koja se izdvajaju i to je to. Međutim, ako pričamo o Crvenoj zvezdi, ona je klasa više u odnosu na izraelske klubove - kaže Vered. 

Boravak u Beogradu pamti po lepom, mada se u Zvezdi nije naigrao. Na deset mečeva dao je jedan gol uz jednu asistenciju.

- Kad dođete kao stranac u Srbiju, koja ima lude talente, morate biti odmah spremni da igrate, nema vremena za aklimatizaciju. Ja nisam bio na potrebnom nivou. Oni koji su bili sa mnom u klubu, kasnije su se preselili u Porto, Lacio, Liverpul, Napoli... Mene je u Srbiju odveo mendžer Fali Ramadani. Gledao me je kako dajem golove Mariboru, Šalkeu, Bukureštu i pretpostavio je da će iz Srbije lakše da me preporuči u neku od jačih liga. Međutim, jednostavno nisam bio dovoljno dobar - zaključio je Vered.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija