• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Stefanović

28.12.2015

13:34

POGREŠNI STRANCI SKUPO KOŠTAJU CRVENO-BELE Zvezda plaća zvezde 850 evra po poenu!

Crvena zvezda

POGREŠNI STRANCI SKUPO KOŠTAJU CRVENO-BELE Zvezda plaća zvezde 850 evra po poenu!

Podeli vest

Košarkaški klub Crvena zvezda svoja ovosezonska pojačanja plaća oko 850 evra po poenu! Igrači za koje se mislilo da će biti prve zvezde tima, poput Gaja Mekela, Rajan Tompsona i Markusa Vilijamsa, nisu opravdali očekivanja i to je skupo koštalo crveno-bele

 

Izraelski reprezentativac Gal Mekel i američki košarkaš Rajan Tompson, koji zarađuju oko 25.000 evra mesečno, u dva takmičenja su postigli 115 i 121 poen. Njih dvojica su dosad od Zvezde dobili po 100.000 evra, što znači da ih je klub plaćao 870, odnosno 826 evra po poenu.

Ništa nije bolji ni sad već bivši igrač ekipe s Malog Kalemegdana Markus Vilijams, koji je za mesec dana u klubu zaradio oko 20.000 evra, a postigao je svega 25 poena. Dakle, njegov poen koštao je 800 evra.

Mnogo grešaka

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović svestan je da su crveno-beli ove sezone napravili mnogo grešaka kada su u pitanju stranci i kaže da uprava kluba snosi odgovornost za te promašaje. 

Nisu imali veliki izbor

Nije ni čudo što smo grešili s pojačanjima jer je teško dovesti dobrog igrača za male pare
Nebojša Čović, predsednik C. zvezde

- Stručni štab bira pojačanja u saradnji sa sportskim direktorom, a uprava donosi konačnu odluku. To znači da je odgovornost i na nama ako napravimo promašaj i ja ne bežim od toga. Ipak, stepen odgovornosti mora da bude nijansiran. Ali to što dolazi do grešaka nije ni čudno, jer je teško dovesti dobrog igrača za male pare - kazao je Čović. 

MICIĆ DEMANTUJE NEMCE: Izvinjavam se "delijama" zbog izjave koju nikad nisam dao!

Prva velika greška kluba sa Malog Kalemegdana bila je dovođenje Sofoklisa Skorcijanitisa, koji je za dva meseca u Zvezdi dobio 65.000 evra. On je za to vreme postigao svega 38 poena u dva takmičenja, tako da je crnoputi Grk apsolutni rekorder sa platom od 1.700 evra po poenu.

Međutim, Čović ističe da je klub Sofoklisovim odlaskom uštedeo čak 114.000 evra koje je trebalo da mu isplati do kraja sezone.

Tanjug
Nebojša Čović

- Kada smo raskinuli ugovor sa Sofoklisom Skorcijanitisom, zadržali smo 114.000 evra. To znači da smo bili u plusu, a ne u minusu. Posle njegovog odlaska je došao Štimac, i tako smo uštedeli dosta para. Možda dovedemo još neku mladu peticu, ali sve je to stvar strpljenja - izjavio je Čović.

Stižu novi igrači

Kao nova pojačanja u Zvezdi pominju se Džeremi Pargo i Džastin Karter, ali Čović kaže da crveno-beli nemaju dovoljno novca da dovedu jednog od te dvojice igrača.

- Ima i boljih od Kartera, za veće pare, ali na kraju moramo da vidimo da li imamo ta sredstva ili nemamo. Ne smemo da se ponašamo kao Zvezda nekada, kada su dovođeni igrači za 100.000 ili 200.000 na mesečnom nivou, pa se to ne isplaćuje - zaključio je Čović.

TEJIĆ OTKRIO ZVEZDINE PLANOVE: Hoćemo da nadmašimo rezultate iz prošle sezone!

 

IGRAČ                            ZARADIO DOSAD    UKUPNO POENA    EVRA PO POENU
Markus Vilijams                  20.000E                       25                             800
Rajan Tompson                100.000E                     121                             826
Gal Mekel                          100.000E                     115                             870
Sofoklis Skorcijanitis         65.000E                       38                          1.711
Stefan Nastić                       16.000E                      27                             593



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Baja

pre 8 godina

Državno nedonošče ,lažni klub kkcz a u stvari FMP dobiće narodnih para od države koliko treba. Sramota .

Budvanin

pre 8 godina

Eto i sama vasa LEGENDA Covic kaze "da je prava CZ dovodila igrace koji su placani 100-200.000 eura na mesecnom nivou".Pa gospodo msm da je ta recenica sasvim dovoljna da se zna ko je bio" Evropski projekat"(pa tako 3 puta za 10 godina)

Mile

pre 8 godina

Moze Covic da prica sta hoce, moze da nas pravi budalama, Zvezda trosi kao nikada nijedan klub na ovim prostorima. \n

RAJKARD

pre 8 godina

SVE ĆE TO NAROD POZLATITI. KOLIKO BI SE LJUDI MOGLO UPOSLITI DA RADE I DA OPSTANU, ALI ŠTA ĆE TO NARODU KADA TAJ ISTI NAROD NEMA SVOJE STUBOVE. DA SVE OVO NIJE TRAGIČNO I POGUBNO BILO BI SAMO SARKASTIČNO. SAMO MOTKA U ŠAKE MOŽE DA DONESE NEKI REZULTAT.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Građani, ovo je važno! Oglasio se PIO fond!
Društvo

Građani, ovo je važno! Oglasio se PIO fond!

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje osigurava na penzijsko i invalidsko osiguranje sva lica koja su po Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju obavezno osigurana i koja su se uključila u ovo osiguranje, bez obzira na to da li su u pitanju zaposleni, osiguranici samostalnih delatnosti ili poljoprivrednici.

30.04.2024

17:23

TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija