• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.02.2021

09:55

KAKO ĆE MILAN IZGLEDATI U BEOGRADU? Hoće li "rosoneri" POTCENITI Zvezdu? Pioli na mukama! /FOTO/

Crvena zvezda

KAKO ĆE MILAN IZGLEDATI U BEOGRADU? Hoće li "rosoneri" POTCENITI Zvezdu? Pioli na mukama! /FOTO/

Podeli vest

Do spektakla u Beogradu i duela Crvene zvezde i Milana ostalo je još sedam dana. Velikani evropskog fudbala ukrstiće koplja 18. februara na "Marakani", a nakon 90. minuta igre u srpskoj prestonici biće jasnije može li Zvezda do velikog iznenađenja.

Milanezi na iznenađenje mnogih igraju sezonu iz snova, lideri su u Seriji A i teško da je do sada bilo šta moglo bolje da se završi po njih. "Rosoneri" su prvi na tabeli od prvog kola, ali prave bitke im tek predstoje i to baš u narednih 14 dana kada će igrati protiv beogradskih crveno-belih. 

Milan očekuju dueli sa Romom i Interom u Seriji A koji bi mogli da reše šampionsku trku i pokažu može li Milan do titule posle deset godina. Iz tog razloga teško je zaključiti koji će sastav izvesti Stefano Pioli na "Marakani". 

Iz Italije su sve glasnije priče o tome da Ibrahimovića neće biti u Beogradu ili makar ne u startnih 11, već će njegovo mesto zauzeti Mario Mandžukić. Smena u napadu "rosonera" mogla bi da olakša posao Zvezdi ukoliko posao može da bude lakši. 

Foto: reuters

Što se tiče ofanzivnih pozicija društu Mandžukiću će praviti Leao, Kastiljeho, Rebić ili Saelmakers. Dvojica od pomenutih sigurno će igrati po krilnim na "Marakani". Pored njih Pioli na raspolaganju ima talentovanog Haugea, ali on nije registrovan za mečeve u Ligi Evrope. 

Mozak tima i "ofanzivni koordinator" je Hakan Čalhanoglu koji se tek oporavio od koronavirusa zbog čega je propustio četiri utakmice u janaru, a na teren se vratio protiv Krotonea. Turski vezista je mozak celog tima i od njega se, ukoliko bude igrao u Beogradu, očekuje da razigrava ostatak tima. 

Društvo na sredini terena do sada su mu pravili Frank Kesi i Ismael Benaser. Prvi je odigrao gotovo sve utakmice ove sezone, a toko januara dobio je alternativu u vidu Meitea koji je stigao iz Torina. Teško da će Pioli gurati u vatru Kesija u Beogradu, jer će mu biti mnogo potrebniji za borbe u domaćem prvenstvu da pokriva nebranjeni prostor ispred odbrane Milana. 

Foto: Reuters

Sa druge strane Benaser se posle mesec i po dana oporavio od povrede mišića, te se očekuje da zaigra protiv Specije već za vikend, a da mu duel u Beogradu bude "kotrolni" pred duel sa Interom koji je na programu 21. Rade Krunić je takođe opcija za defanzivnog veznog. Dokazani "delija" je iskoristio priliku i tokom odsustva brojnih veznjaka odigrao nekoliko dobrih utakmica.

Poziciju ispred odbrane može da pokrije i Sandro Tonali. Milanov "biser" koji je stigao iz Breše ima problema sa formom od dolaska u veću sredinu, ali od njega se očekuje da u budućnosti nosi igru "rosonera". 

Kada je reč o odbrani, tu Pioli ima najmanje prostora za iznenađenja. Pored desne aut linije trebao bi da bude Dabide Kalabrija, štoperski tandem bi činili alesio Romanjoli i Fikajo Tomori (pojačanje iz Čelsija), dok je leva aut-linija rezervisana za Tea Ernandeza koji u odsustvu Ibrahimovića može da bude najveća opasnost po odbranu Zvezde, ali i najveća rupa u defanzivi Milana. Na golu će, najverovatnije biti nazamenljivi Đanluiđi Donaruma. 

Foto: Reuters

Bitno je istaći da je teško predvideti u kom timu će Milan izaći na megdan Crvenoj zvezdi, prvenstveno zbog situacije sa koronavirusom, a potom i zbog toga koliko će Pioli želeli da nosioce igre umara u Beogradu. Tačnije, koliko će potcenjivački Milan gledati na šampiona Srbije!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!
Live TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!

Sinoć su otvorene Olimpijske igre u Parizu. Spektakl prilikom otvaranja izazvao je burne reakcije. Da li je ono bila promocija jednakosti kako tvrde organizatori, ili nešto drugo? Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su gosti emisije "Rat uživo", Dragoslav Rabrenović ispred Instituta ta nacionalnu strategiju i stručnjak za strategijski menadžment.

27.07.2024

22:05

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)
Live TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)

Amerika je rešila da nam za svog novog izaslanika pošalje čoveka koji ukupno ima tri slike na internetu. To je čovek koji je organizovao Majdan. Ne pište nam se dobro. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i stručnjak za bezbednost Ivan Miletić. Novinar i ratni reporter Igor Damjanović uključio se uživo u program i komenarisao je ovu temu.

27.07.2024

19:43

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija