• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.12.2023

12:27

Srbin zaludeo Špance! Hvalospevi o napadaču Zvezde, upoređuju ga sa slavnim prezimenjakom!

Informer/shutterstock

Crvena zvezda

Srbin zaludeo Špance! Hvalospevi o napadaču Zvezde, upoređuju ga sa slavnim prezimenjakom!

Podeli vest

Španska "Marka" objavila je tekst o mladom Zvezdinom fudbaleru Jovanu Mijatoviću uporedivši ga sa proslavljenim prezimenjakom Predragom. Mlađi Mijatović poslednjih meseci privlači pažnju evropskih klubova, a iz renomiranog lista navode da napadač svojim nastupima oduševljava ljubitelje fudbala.

Biser Crvene zvezde Jovan Mijatović raspametio je fudbalsku Evropu, toliko da je o njemu pred večiti derbi sa Partizanom hvalospeve piše ugledni španski list "Marka".

Pod naslovom "Jovan, novi Mijatović oduševljava Srbiju" novinar ovog lista, Alberto Rubio, napravio je paralelu sa biografskim podacima popularnog Predraga Mijatovića.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

Naime, prave se poređenja sa bivšim asom crno-belih, Real Madrida i reprezentacije Jugoslavije i ističe se da je na red došao novi Mijatović koji za razliku od Predraga u Partizanu, blista u Crvenoj zvezdi. 

Španci podsećaju i na het-trik Spartaku u Subotici pre nekoliko dana kada je srušio rekord Dejana Stankovića kao najmlađi kome je to pošlo za nogom (18 godina, pet meseci, pet dana).

 



 

– Bila je to jedna od najboljih partija u sezoni. Dao sam het-trik i dosta emotivno to podneo, nešto neverovatno. Posvećujem ga navijačima, ali bih voleo to da ponovim u derbiju – rekao je Mijatović tada.

Špancima je posebno interesantna izjava da Jovanu nije bio san da dođe do dresa Real Madrida ili Barselone, najvećih španskih klubova.

Kad sam bio mali moj san nisu bili Real i Barselona, već prvi tim Crvene zvezde – podsećaju iz  na izjavu Mijatovića.

 

Foto: Shutterstock/Starsportphoto

 

 

 

Za mladog napadača crveno-belih, prema izveštajima medija zainteresovani su brojni klubovi u Evropi, a "Marka" je navela neke od njih.

"Protiv Mančester sitija u Ligi šampiona ostavio je trag pogodivši dva puta stativu. Bekam, kako mu je nadimak, od blistavih partija na krilu pronašao je sebe na poziciji 'devetke'. Juventus, Fejnord i Zenit su već poslali svoje skaute", navodi španski list.

Novinar Rubio istakao je vrline Jovana Mijatovića i navodi da se napadač  je veoma brz i da se odlično snalazi na malom prostoru.

"U šesnaestercu, uprkos tome što nije izrazito visok, ume da skoči i igra glavom. Već je postigao nekoliko golova glavom. Zapamtite: u Srbiji su oduševljeni zbog novog Mijatovića", zaključuje se u tekstu posvećenom Jovanu Mijatoviću.

Zvezdino dete do sada ima osam golova i dve asistencije u Superligi, za samo 541 minut igre u 13 mečeva i nema sumnje da će na "Marakani" biti na teškom ispitu da ga zadrže ove zime.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17