• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Nedeljković

13.03.2024

06:58

Goreće danas u Nišu! Tončev tvrdi: Nema prolaza za Zvezdu

Starsportphoto

Crvena zvezda

Goreće danas u Nišu! Tončev tvrdi: Nema prolaza za Zvezdu

Podeli vest

Hoćemo da pobedimo Crvenu zvezdu, ne interesuje nas njena borba za titulu, poručuje Ivica Tončev (55) za Informer! Prvi čovek kluba iz Niša tvrdi da neće biti nikakvog popusta za aktuelnog prvaka države, koji će danas gostovati na "Čairu" u sklopu 25. kola Superlige (19.00, Arena premijum 1)!

Izabranici Vladana Milojevića trenutno su drugi na tabeli sa bodom manje od lidera Partizana, sa kojem su u minuloj rundi odigrali 2:2 u 172. "večitom derbiju" na "Marakani". Šest godina zaredom su crveno-beli osvajali šampionski pehar, s tim žele da nastave i ove sezone, ali moraju da se nadaju i da će komšije negde kiksnuti. I to pre plej-ofa, kako odlučujući okršaj ljutih rivala ne bi bio odigran u Humskoj.


Do tada tim iz Ljutice Bogdana mora da pobeđuje sve rivale u nizu, a prvo ih čekaju "meraklije", koje su zimus savladale upravo crno-bele na svom stadionu (2:1). Ipak, predsednik čuvenog "Reala sa Nišave" naglašava da ga ne zanima šampionska trka, samo borba za opstanak njegovog kluba.


- Naravno da se nadam i da verujem da možemo da savladamo crveno-bele. Ako ne verujemo - ne bi trebali ni da igramo. I baš me briga za te priče Zvezde i Partizana kako se nadaju da će pobediti sve do kraja. Pa hoću i ja da Radnički dobije sve mečeve. Niko normalan, ni u jednom poslu, ne vodi računa o interesu konkurencije, već isključivo o sebi. Siguran sam da imamo kvalitet da se suprotstavimo aktuelnom prvaku - kaže Tončev u razgovoru za Informer.

 

Foto: Starsportphoto

Ivica Tončev

 


Činjenica je da Nišlijama ne cvetaju ruže, pogotovo jer je nakon gostovanja u Pančevu protiv Železničara, nezadovoljan suđenjem i stanjem u srpskom fudbalu, doskorašnji trener Nikola Trajković podneo ostavku. Na pomenutom meču pomoćnici Dušan Đokić i Vladimir Đorđević dobili su crvene kartone, a u međuvremenu je uprava kluba dogovorila saradnju sa Dejanom Joksimovićem.


Ipak, novi kormilar neće moći danas da sedi na klupi protiv crveno-belih.


- Ekipu će morati da vodi sportski direktor Aleksandar Jovanović. Nema ko drugi, jer smo masakrirani u Pančevu. Pola tima i članova stručnog štaba dobilo je kartone. Tamo ni Mančester siti ne bi uspeo da pobedi. Tako oslabljeni sada moramo na megdan Zvezdi, ali nećemo se predati. Svaki bod nam je važan, jer se borimo za opstanak. Moramo da ostanemo u Superligi - jasan je Tončev.

 

Foto: Starsportphoto

Ivica Tončev

 


On je svojevremeno bio potpredsednik Crvene zvezde, ali nema popusta za prijatelje sa "Marakane".


- Nikada se pre utakmice ne čujem sa rukovodiocima drugih klubova. Posle ćemo se videti, da sednemo, odemo na večeru i ispričamo se. Pre meča važan mi je samo Radnički - zaključuje Tončev.

 


Arena 1 premijum        19.00 časova

 Radnički Niš - Crvena zvezda 

kvote:  1 - 12,00     x - 6,50     2 - 1,23
 

 

Standings provided by Sofascore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Đurđev raskrinkao Đilasovu perjanicu: Stranom plaćeniku Mariniki Tepić priviđaju se plaćene ubice države!
Politika

Đurđev raskrinkao Đilasovu perjanicu: Stranom plaćeniku Mariniki Tepić priviđaju se plaćene ubice države!

Nakon što su svi njeni napadi na ličnoj i porodičnoj osnovi na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića propali, Marinika Tepić već godinama unazad pokušava da naruši ugled aktuelnog premijera Srbije Miloša Vučevića izmišljajući njegove navodne veze sa novosadskim kriminalcima. Ti napadi su delom na ličnoj osnovi, jer Vučević voljom građana vrši funkciju koju je ona htela za sebe uz pomoć stranih ambasada, a delom su nastavak kampanje kriminalizacije rukovodstva Srbije sa ciljem destabilizacije države i unošenja nemira među građanima, izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

18.06.2024

13:42

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija