• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

05.06.2024

07:20

Raspada se Zvezdin šampionski tim! Odlazi jedan od najboljih?

Starsportphoto

Crvena zvezda

Raspada se Zvezdin šampionski tim! Odlazi jedan od najboljih?

Podeli vest

Košarkaški klub Crvena zvezda mogao bi po završetku sezone da ostane bez iskusnog univerzalca Adama Hange (35), za koga je navodno zainteresovan španski Huventud!

Mađarski reprezentativac propustio je završnicu sezone zbog povrede šake, a u nedavnom intervjuu koji je dao medijima u svojoj rodnoj zemlji izrazio je želju da ostane na Malom Kalemegdanu.

Ipak, pitanje je da li će se to desiti, pošto je za njegove usluge zainteresovan nekadašnji evroligaš Huventud. Kako navode košarkaški insajderi iz Španije, taj klub želi da na leto rekonstruiše ekipu, a jedna od primarnih meta biće im upravo Hanga, koji uprkos godinama i povredama, itekako zna kako je igrati u Španiji. Podsetimo, on je pre dolaska u Crvenu zvezdu branio boje Barselone, Baskonije i Real Madrida, sa kojim je prošle godine bio šampion Evrope.

"Huventud sklapa tim za narednu sezonu i želi da postigne dogovor sa mađarskim reprezentativcem Adamom Hangom", objavio je na društvenoj mreži "Iks" košarkaški novinar iz Badalone Đordi Vale Simo.

Što se tiče Adama Hange, on sa Zvezdom ima ugovor i za narednu sezonu, ali pitanje je da li će ostati na Malom Kalemegdanu. Iako je i sam rekao da bi voleo da to bude slučaj, pošto mu je rodna Budimpešta poprilično blizu, iz Zvezde se još uvek nisu oglašavali povodom njegove sudbine. Činjenica je da je tokom sezone imao neke vrlo zapažene partije, naročito u derbijima protiv Partizana, ali otežavajuća okolnost je to što je veći deo sezone propustio zbog raznoraznih povreda.

Foto: Starsportphoto

Adam Hanga u duelu sa Pi Džej Doužerom iz Partizana

 

Na startu sezone imao je problema sa kolenom, a u finišu nije igrao zbog preloma šake. I on sam je svestan da bi to moglo da mu odredi dalju sudbinu u redovima šampiona ABA lige.

Želeo bih da ostanem u klubu, ali ništa nije izvesno. Da zavisi od mene, ne bih menjao klubove tokom karijere. Moja budućnost zavisi od toga šta će mi klub reći i od toga da li će povreda imati udela u donošenju odluke - govorio je Hanga u aprilu za mađarski portal "Nemzeti.sport".

Sudeći po vestima iz sveta košarke, teško da će se Hanga zadržati u Zvezdi i naredne sezone, pošto crveno-beli pripremaju paklen tim za Evroligu. Prema poslednjim informacijama, prvak ABA lige zainteresovan je da dovede američkog beka iz redova Olimpijakosa Ajzeu Kenana, koji važi za jednog od najboljih napadača u Evropi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
anton

pre 3 nedelje

jedan od najbolji je Milos zvezda trba da gradi svoju skolu a ne da kupuje igrace toliko o tome

Sladjan

pre 3 nedelje

Neka ide,baš ništa nije pokazao....povrede,i to što igrao nije pravio razliku na terenu zvezda sa njim gubila u većini utakmica!!!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)
Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti.

26.06.2024

11:28

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija