• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

05.06.2024

12:43

Čović: Partizan neka ide u tužilaštvo! Sudije, ne padajte pod uticaj

Starsportphoto

Crvena zvezda

Čović: Partizan neka ide u tužilaštvo! Sudije, ne padajte pod uticaj

Podeli vest

Sudije, delite pravdu kako treba, a ne da padate pod uticaj Partizana, kaže predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović.

Crveno-beli vode 1:0 protiv najvećeg rivala u finalnoj seriji domaćeg prvenstva, a šampion će biti onaj koji prvi trijumfuje dva puta. Ono što posebno boli crno-bele je što su u 2024. godini, u četiri različita takmičenja, ukupno sedam puta izgubili od Zvezde. U svetlu toga, trener Partizana Željko Obradović posle svake utakmice naglašava da "svi znaju zašto je to tako i svi vide šta se dešava" aludirajući na suđenje.

Foto: tanjug

 

Sa druge strane, Čovićev utisak je da se zbog takve Obradovićeve retorike sudije plaše da dele pravdu kako bi trebalo, već tendenciozno donose odluke u korist crno-belih. Stoga je pozvao arbitre da večeras budu na visokom nivou.

- Imali smo priliku da vidimo prvu utakmicu plej-ofa Superlige Srbije, nešto što gotovo nisam imao priliku da vidim u 55-godišnjoj karijeri u košarci, a to je takvo udvaranje sudija treneru Partizana da je to neviđeno. To je počelo odmah u prvoj četvrtini na početku utakmice, kada su Zvezdi svirana tri faula za 30 i nešto sekundi. Dva faula su bila za Luku Mitrovića, koji je reprezentativac i kapiten reprezentacije - ocenio je Ćović.

Potom je izneo još neke detalje, nazivajući Zeka Ledeja najprljavijim igračem.

- Naravno, to je sve unelo nervozu, pa kada smo napravili deset razlike oni su ih vratili, pa na osam razlike ponovo su ih vratili, pa sve do onog trenutka kada su Zvezdi odsvirane dve tehničke greške kod rezultata 87:83, za evidentan faul u napadu koji je napravio Partizanov igrač. Tada su šutirali četiri bacanja, dva dali. Ponovo su imali loptu, ponovo promašili, to je sve na minut i nešto do kraja. Ni to nije bilo dovoljno. Pa kod rezultata 87:87, kada mi dajemo koš za 89:87 svira se faul navodno u zaustavnom vremenu, gde je igrač Partizana Ledej, koji je jedan od najprljavijih igrača moram otvoreno da kažem, uhvatio za ruku Ilića i iscenirao jedan navodni faul. Tu se dodelilo jedno bacanje i lopta sa strane Partizanu. Ni to nisu iskoristili i Zvezda je zasluženo pobedila, a razlika je trebalo da bude između 15 i 20 koševa - Ćovićeva je procena. 

On se osvrnuo na retoriku iz Partizana i pozvao ih da idu u tužilaštvo i prijave ako vide bilo šta neregularno. 

- No, na stranu sve to, vidim da idu sa komentarima da se sve zna i sve se vidi. Pa sve to što se zna i vidi, pa prijavite, idite u tužilaštvo pa prijavite. Ako ne prijavite postajete saučesnici. Ali zapamtite, naravno da se sve zna, i u Evroligi i na dalje. Nemojte porediti Evroligu i poziciju tamo jer to je smešno poređenje. Mi imamo istorijskih 7-0, to će biti upisano, zapamtite. Istorijskih 7-0 protiv trofejnog trenera, u četiri različita takmičenja. Ja čestitam stručnom štabu i igračima Zvezde šta su svi zajedno izdržali. Takođe, čestitam i navijačima. Uspeli smo da jednu ogromnu provokaciju i nepravdu dovedemo na nivo da ne bude nekih velikih incidenata - ističe prvi čovek Zvezde. 

Foto: Starsportphoto©

 

On je pozvao sudije da u narednom meču sude pravednije. 

- Naravno, očekujem da druga utakmica bude regularnija, da sudije ne pristanu da im se neprekidno drže predavanja. Mi dobismo dve tehničke, Panter juri sudije po terenu i ništa. Cela klupa i stručni štab Partizana, svi igrači sude. O Saviću da ne priča, što preti sudijama da će ih naći u Beogradu i nikom ništa. I sada, na kraju, posle svega toga dođu i žale se oni na suđenje, a pri tome već tri meseca vrše pripreme oko srpskih sudija na koje prave pritisak - istakao je Čović. 

Večerašnja utakmica biće odigrana u Areni, a on se nada da će Zvezda biti dočekana kako dolikuje.

- Očekujem da bude regularnije, da Zvezda ima potpunu zaštitu, kako stručni štab tako i ekipa. Naravno i članovi uprave koji budu išli na utakmicu. Još nešto da ponovim, nećemo najaviti ko će čuvati Pantera. Očigledno se traži da mi najavimo pet minuta pred početak utakmice ko će čuvati Pantera. On se čuva u okvirima košarkaških pravila i košarkaške igre, sasvim regularno. A sada što neko želi da opravda velika ulaganja i to radi preko naših leđa, žao mi je. Za kraj čestitam našim igračima, stručnom štabu i igračima još jednom i podsećam ih, 7-0. Istorijski rezultat - zaključio je Čović. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Kako je došlo do atentata ako je tajna služba imala informacije o njemu? Ekspert za Bliski istok o navodnoj umešanosti Irana u pokušaj Trampovog ubistva! (VIDEO)
Live TV

Kako je došlo do atentata ako je tajna služba imala informacije o njemu? Ekspert za Bliski istok o navodnoj umešanosti Irana u pokušaj Trampovog ubistva! (VIDEO)

Stručnjak za Bliski istok Lea Kumer bila je gost Informerovog "Info jutra" u kom je govorila o navodnoj umešanosti Irana u atentat na bivšeg predsednika Amerike Donalda Trampa. SAD su u poslednjih nekoliko nedelja dobile obaveštajne podatke o navodnoj zaveri Irana da pokuša ubistvo Trampa, preneo je nedavno Si-En-En (CNN) pozivajući se na neimenovane izvore. Teheran je ubrzo demantovao ova pisanja američkih medija.

18.07.2024

09:30

Hronika

Komšinica koja je svedočila ubistvu policajca otkrila potresne detalje: "Ležao je na asfaltu, dok je drugi ranjen trčao po pomoć..."
Hronika

Komšinica koja je svedočila ubistvu policajca otkrila potresne detalje: "Ležao je na asfaltu, dok je drugi ranjen trčao po pomoć..."

Veliki broj policije nalazi se u Loznici gde intenzivno češljaju svaki deo ovog grada u potrazi za Artanom Hajrizijem koji se sumnjiči da je noćas na graničnom prelazu ubio policijaca Nikolu Krsmanovića. Komšije koje žive nedaleko od mesta gde je se dogodio nezapamćeni zločin u šoku su, a kako pričaju, noćas su čuli pucnjavu, a potom videli policajca kako leži na asftaltu.

18.07.2024

13:01

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija