• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. R.

05.06.2024

13:21

Bivši srpski as pred EURO: Piksi, a Nedeljković?! Mitrović može kao Savo, ali Vlahović ne!

Starsportphoto, Pedja Milosavljević, Miloš Rafailović

EURO 2024

Bivši srpski as pred EURO: Piksi, a Nedeljković?! Mitrović može kao Savo, ali Vlahović ne!

Podeli vest

Slovenija je mnogo jača nego što ljudi misle! Podržavam što je selektor Dragan Stojković pozvao Uroša Spajića na Evropsko prvenstvo, ali Kosta Nedeljković je trebao da dobije priliku pre Srđana Mijailovića, kaže Predrag Sikimić, nekadašnji srpski napadač za Informer.

Nekadašnji ubojiti napadač brojnih srpskih i inostranih klubova pre četiri godine vedrio je i oblačio u Sloveniji, a sada tvrdi da će selekciji Srbije biti pakleno teško da izađe na kraj sa Benjaminom Šeškom i njegovim saigračima na Evropksom prvenstvu u Nemačkoj.

- Možda su samo dva igrača u nacionalnom timu iz perioda kada sam igrao za Tabor Sežanu i Domžale, mnoge stvari su se promenile od tada, slabo i pratim sada ligu. Ipak, bez obzira na to, znam da će nam biti izuzetno teško! Šeško je paklen špic, neverovatan je. Ima dva metra, užasno je teško čuvati takvog igrača. Njegov menadžer Elvis Bašanović je i mene odveo u Domžale i odlično znam o kakvom igraču je reč! Mislim da će za nas biti premija ako prođemo grupu - kaže Predrag Sikimić za Informer.

 

Foto: Starsportphoto

Marko Jevtović i Predrag Sikimić

 

 

Bilo je različitih reakcija na spisak selektora Draga Stojkovića za EURO, ali bivši golgeter smatra da je Piksi pozvao najbolje igrače. Ipak, ima jednu zamerku.

- Kada je reč o spisku, mi tradicionalno imamo sedam miliona selektora, ali prosto smatram da je Piksi pozvao najbolje igrače koje imamo u ovom momentu! Naravno i ja napravio nešto drugačije. Apsolutno se slažem da je dobra odluka pozvati Veljka Birmančevića, najboljeg igrača češkog prvenstva. Ne znam šta bih rekao o Nemanji Radonjiću, ali činjenica je da ne mogu svi momci da igraju u prvoj postavi i tu ne bi trebalo da bude ljutnje. Smatram da je Uroš Spajić zaslužio poziv u nacionalni tim, ali da je Kosta Nedeljković trebao da dobije prednost u odnosu na Srđana Mijailovića. Taj momak je projekat za budućnost, neko koga je Aton Vila platila gotovo 10 miliona. Divno je dete, poznajem ga, strašan je potencijal… - iskren je sportski direktor Smedereva.

 

Foto: Starsportphoto

Kosta Nedeljković

 

Nekadašnji strah i trepet za protivničke golmane ne pridaje veliku pažnju tome što je Srbija posle 24 godine na kontinentalnoj smotri. Želi "orlovima" svu sreću, ali nema prevelika očekivanja.

- Nadam se da se niko neće uvrediti, ali mi nismo napravili neki “vau” uspeh, ako uzmemo u obzir to da na EURO idu 24 selekcije, za razliku od vremena kada je išlo 16. Bilo je i normalno da odemo, ali iskreno ne očekujem mnogo. Drago mi je da smo spustili loptu posle Katara, moram da kažem da su novinari ti koji prave euforiju, a takav je slučaj i kada Crvena zvezda igra Ligu šampiona. Imamo sjajne igrače, fenomenalne pojedince, ali nam još uvek nedostaje onaj kult reprezentacije i timski duh koji krasi neke selekcije koje, ruku na srce, nisu kvalitetnije od nas. Za mene bi bio uspeh da smo ušli makar u 16 najboljih ekipa na Mundijalu, ali smo podbacili. Nije dovoljno samo otići na veliko takmičenje - glasno kaže Sikimić ono što mnogi navijači Srbije misle. 

 

Foto: Starsportphoto

Piksi

 

Naša reprezentacija je imala najboljeg strelca EURO 2000, a sada su kandidati da ponove podvig Sava Miloševića Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović. Ipak, Sikimić daje tu šansu samo napadaču Al Hilala.

- Znate kako, Vlahović ne može da ponovi Savin uspeh, ali Mitrović može. Nikada u životu nisam video igrača da mu reprezentacija leži kao njemu, kao da je rođen za to. Mislim da njemu neće biti problem to što poslednjih godinu dana igra slabiju ligu. On može da obori to što je Savo uradio i prosto mi je nemerljiv učinak njih dvojice za nacionalni tim! Mitar je prema mom mišljenju naš najbolji golgeter svih vremena i ta brojka će biti još veća - uveren je funkcioner Smedereva.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

 

Čovek koji je sa uspehom igrao u Rusiji, Grčkoj, na Tajlandu i u Kazahstanu ipak misli da "orlovi" mogu da se nose sa Englezima, iako su oni prema njegovom mišljenju favoriti za osvajanje šampionata.

- Danci nam ne leže, a šta tek reći o Englezima!? Dovoljno o njima govori to što nisu pozvani Sančo i Rašford u 26 igrača! Pakao reprezentacija! Ipak, nikad se ne zna, možemo da se nosimo sa njima, ali sve zavisi od toga kako budemo izašli na teren. Sigurno je da su mnogo kvalitetniji od nas i pojedinačno i kao grupa, ali možda iznenadimo. Favoriti za osvajanje titule su mi svakako Francuska, Engleska i Nemačka - kaže nekadašnji fudbalski as.

 

Foto: Starsportphoto

Sikimić

 

 

Bivši ofanzivac Crvene zvezde je u bogatoj karijeri igrao za čak 18 klubova, odlično je upoznat sa mnogim ligama i tvrdi da bi za Superligu Srbije i reprezentaciju bilo mnogo bolje da se ugledamo na Slovence.

- Svi sada igraju fudbal! Slovenija je mnogo jača nego što mnogi misle. Liga im je možda za 10-15 odsto slabija od naše, ali konstanto rastu. Voleo bih da se i naši ugledaju na njih, da smanje broj klubova u Superligi na 12 i to bi nam donelo mnogo! Jeste mene čuvao isti štoper četiri puta, ali je sve na mnogo višem nivou. Pogledajte samo ko je poslednjih godina osvajao titulu - Celje, Mura, Olimpija, Maribor, pa opet Celje… interesantno je, ma odlična je priča, tereni, sve je na zavidnom nivou. Ne vrti se sve oko jednog tima, nema plej-ofa i plej-ina. Navijam da tako bude i u Srbiji - poručio je za kraj Predrag Sikimić.

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija