• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

20.06.2024

07:57

Šok izjava pred meč: Čujem Srbi ne mogu da nađu Sloveniju na Guglu!

epaimages

EURO 2024

Šok izjava pred meč: Čujem Srbi ne mogu da nađu Sloveniju na Guglu!

Podeli vest

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Nejc Pečnik pred utakmicu "orlova" i reprezentacije Slovenije u drugom kolu C grupe na Evropskom prvenstvu kaže da Srbi potcenjuju "zmajčeke".

Igraju Srbija i Slovenija možda i ključni meč Evropskog prvenstva. Srbija je u prvom kolu izgubila 1:0 od Engleske, dok je Slovenija remizirala sa Danskom (1:1).  Pred meč se oglasio i nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i dugogodišnji reprezentativac Slovenije Nejc Pečnik. Smatra da Srbi potcenjivački gledaju na Slovence. 

- Čak i ako Srbija bude na 100 odsto neće im biti lako protiv Slovenija. Mislim da su šanse 50:50 u ovom meču. Ali ako Srbi kažu, kako ja čujem, da ni na Guglu ne mogu da nađu Sloveniju, oni verovatno ne misle ništa dobro. Ipak to je njihov problem - rekao je za "Nogomaniju" Pečnik. 

Očekuje nešto defanzivniju Sloveniju i ističe da je snaga "zmajčeka" u kontranapadu.

- Ovo će biti derbi i znamo šta ovaj meč nosi. Pobedniku se otvaraju vrata osmine finala. Slovenija neće biti uplašena ovog meča i Srbija možda bude i kalkulisala. Oni veruju da su bolji od nas. Slovenija ima problema da diktira tempo igre, ali može da bude opasna, pogotovo kada uzme loptu. Čerin i Stojanović znaju da povuku, Šporar i naravno Šeško takođe.

Foto: epaimages

 

 

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde bio je deo tima Slovenije koji je igrao na Svetskom prvenstvu 2010. godine i tada je njegov tim odigrao odlično, a takođe je selektor bio Matjaž Kek. 

- Utisci sa ovog meča su pozitivni, pogotovo iz drugog poluvremena. Možda smo zaslužili i malo više. Krenuli smo meko, oni su nas kaznili, ali kada su nam dali gol odsekli smo im noge. Možete da vidite da su momci samopouzdani i da rade zajedno. Jasno je ko su lideri ovog tima, slična je priča kao naša 2010. godine. Sistem je takođe sličan. Bitno je da su igrači povezani, zato su došli na Evropsko prvenstvo. Verujem da mogu da prođu grupu, držim im palčeve - istakao je Pečnik.

Na kraju su ga pitali da uporedi dva mlada hit napadača u Evropi - Benjamina Šeška sa jedne i Dušana Vlahovića sa druge strane.

- Obojica su odlični napadači, ali mi se Benjamin Šeško sviđa više. Ima nos za gol, ima ubilački instinkt, zaista je moderan napadač.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

Srbija pokazala da je otvorena za dijalog, ali ne pod uslovima Prištine! Matić: Imamo pat poziciju i Kurti je to iskoristio!
Politika

Srbija pokazala da je otvorena za dijalog, ali ne pod uslovima Prištine! Matić: Imamo pat poziciju i Kurti je to iskoristio!

Direktor Centra za odgovorne medije, Marko Matić, izjavio je danas, povodom bilateralnih sastanaka predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa visokim komesarom EU za spoljnu politiku Žozepom Boreljom i specijalnim predstavnikom za dijalog Miroslavom Lajčakom u Briselu, da je najvažnije što je Srbija pokazala da je otvorena za dijalog, da je spremna za kompromis i normalizaciju ali ne pod uslovima prištinske strane i ne kroz nametanje jednostranih rešenja i ultimatuma.

27.06.2024

10:48

TV

Posle Severne Koreje i Vijetnama, na red došla Indija! Putin stvara prijateljstva po celom azijskom kontinentu! (VIDEO)
Live TV

Posle Severne Koreje i Vijetnama, na red došla Indija! Putin stvara prijateljstva po celom azijskom kontinentu! (VIDEO)

Šta znači evroazijski trougao? Da li će zaista indijski premijer Remodni posetiti Rusiju početkom jula. Ova poseta pokazaće da su Indija i Rusija na istoj strani. Dvojica lidera sastaće se prvi put posle dve godine. Indija se uzdržava od Rezolucije UN koja osuđuje Rusiju zbog sukoba u Ukrajini. Gosti emisije "Rat uživo" bili su prof. dr Uroš Šuvaković i prof. dr Prvoslav Davinić koji su govorili o ovoj, ali i drugim važnim temama.

26.06.2024

18:47

Piksijevi igrači nisu imali pojma šta rade! Da li trener treba da ponudi ostavku nakon debakla reprezentacije? (VIDEO)
Live TV

Piksijevi igrači nisu imali pojma šta rade! Da li trener treba da ponudi ostavku nakon debakla reprezentacije? (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Srbije završila je svoje učešće na Evropskom prvenstvu u fudbalu. Ovo je jedno veliko takmčenje u kome nismo uspeli da prođemo grupu. U emisiji "Info dan" gosti su bili sportski novinar Dejan Anđus i direktor Srpskog telegrafa Saša Milovanović. Uživo u program uključilli su se trener Crvene zvezde Zoran Filipović, fudbalski trener Milorad Anđus i fudbaler Zdravko Kuzmanović.

26.06.2024

17:10

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17