• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.05.2016

07:45

RADOMIR ANTIĆ ZA INFORMER PRED FINALE LŠ: Real je pod pritiskom, Atletiko je pravi tim!

Fudbal

RADOMIR ANTIĆ ZA INFORMER PRED FINALE LŠ: Real je pod pritiskom, Atletiko je pravi tim!

Podeli vest

Srpski trener, koji je sedeo na klupi oba madridska velikana, Radomir Antić, pred finale Lige šampiona (RTS1, Arena3, 20.45) smatra da je Real pod većim pritiskom, na čemu bi Altetiko mogao da profitira i domogne se "ušatog pehara"

Real i Atletiko će se drugi put u prethodne tri sezone sastati u finalu velikog takmičenja. 

- Pred početak sezone nisam mogao ni da zamislim ovaj scenario - da će u finalu igrati dva maridska kluba. Najvažnije je da će Madrid sigurno imati novog šampiona Evrope - rekao je Radomir Antić za Informer. 

Pantić: Atletiko zaslužio titulu

Public

Nekadašnji fudbaler Atletiko Madrida Milinko Pantić, koji je sa "jorgandžijama", u sezoni 1995/1996 osvojio duplu krunu, uveren je u trijumf svog tima.
- Atletiko zaslužuje da pobedi zbog svega što su uradili. Veliki su borci, izbacili su Bajern i Barselonu na putu do finala što je ogroman uspeh - rekao je Pantić za Marku.
​On je kao najboljeg igrača "jorgandžija" izdvojio Antoana Grizmana.
- Protivnički igrači znaju kako da se brane od Fernanda Toresa, ali Grizman može da igra plejmejkera, napadača ili po krilu - poručio je bivši as Atletika.

Dok su mnogi očekivali da se Real bori za ušati pehar, retki su oni koji su verovali da Atletiko može  prvo da prođe Barselonu, a potom i Bajern.

- Aletiko je dobio šampiona Holandije - PSV, pa šampiona Španije - Barselonu, a onda i prvaka Nemačke - Bajern. Ko bi to mogao da očekuje, da se nada takvom raspletu - kaže Antić.

Gradski rivali će se 28. maja, u reprizi finala iz 2014, sastati na milanskom "San Siru". U Lisabonu 2014. Real je posle produžetaka savladao Atletiko sa 4:1.

- Detalji će presuditi ovog puta. Ali, ono što bi moglo da odigra bitnu ulogu jeste odlična fizička sprema igrača Atletika. Takođe, tokom sezone pružali su dobre i loše igre, ali nikada nisu bili inferiorni u odnosu na rivale. Atletiko je tim i to je ono što ga čini jakim, kao i jaka veza sa tribinama, navijači nose fudbalere, kada na terenu ne ide sve po planu - ističe Antić.

S druge strane, proslavljeni srpski trener, koji je trenirao i Atletiko i Real, smatra da  "kraljevi" previše zavise od pojedinaca, Kristijana Ronalda ili Gereta Bejla, ali i da bi mogli da popuste pod pritiskom. 
 
- Jasno je da Real ovo finale čeka pod mnogo većim pritiskom od Atletika. To bi moglo da saseče ekipu u borbi za trofej. Real svaku sezonu počinje sa jasnim ciljem, da osvoji pehar na svakom frontu na kojem se takmiči. Ove godine još ništa nisu osvojili, pa bi Liga šampiona bila spas. U suprotnom, to će biti veliki neuspeh, koji će dovesti do radikalnih promena u ekipi i klubu. Takođe, tu je i situacija sa Ronaldom. Napustio je jedan trening tokom nedelje, kaže da je dobro, ali sve to utiče na raspoloženje u ekipi - smatra Antić.

Atletiko je tim i to je ono što ga čini jakim, kao i jaka veza sa tribinama, navijači nose fudbalere, kada na terenu ne ide sve po planu.
Radomir Antić, srpski trener

Srpski stručnjak ističe da ćemo u subotu videti da li je Dijego Simeone veće snaga na klupi "jorgandžija" ili Zinedin Zidan "los blankosa". 

- Simeone je u klubu već četiri godine, on je jedan od pokretača ekipe. S druge strane, Zidan je trener Reala tek četiri- pet meseci. Ali, dolaskom je uspeo da razmrda ekipu, vrati dobru atmosferu. Čini mi se da jedan i drugi tim  gaje igru bez autoriteta. Videćemo, Atletiko je pokazao više stabilnosti, ali jedni i drugi žele trofej. Pitanje je ko više. Možda je čudno, ali ponekad previše motiva može da bude kontraproduktivno, iako se radi o vrhunskim ekipama. Prevelika želja može da saseče ekipu. Verujem da će detalj odlučiti, potez, jedan gol.

Nije želeo nekadašnji selektor Srbije da nam otkrio za koga će navijati, ali ni da se usudi da prognozira pobednika.

- Navijam za fudbal. Dobar fudbal. Siguran sam da će biti mnogo bolji meč nego pre dve godine – poručio je Antić za Informer.

Veljko Paunović: Sudar dva fudbalska sveta iz istog grada

Starsportphoto

Još jedan bivši igrač Atletika, a sada trener Čikago fajera Veljko Paunović smatra da je ovo duel dve fudbalske filozofije.
- Individualni kvalitet je od velikog značaja, ali ovo je duel dva stila fudbala. Real ima velike zvezde, odlične igrače i ima neverovatan napadački potencijal - rekao je Paunović za sajt UEFA, i dodao:
- Sa druge strane, Atletiko je ekipa koja igra timski. Svaki pojedinac igra za tim i svaki igrač zna šta treba da radi u svakom trenutku. Sposobni su da čekaju dok ne pronađu pukotinu kod protivnika i onda to surovo kažnjavaju.
Nekadašnji selektor omladinske reprezentacije Srbije koju je doveo do titule svetskog prvaka, ne krije da će navijati za "jorgandžije".
- Nadam se da će na kraju navijači Atletika, a i ja sam jedan od njih, imati razloga za slavlje - poručio je Paunović.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17