• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vl. Tomkovic

17.09.2017

11:24

ROBERTO KARLOS STIŽE U SRBIJU PO DIPLOMU! Legendarni brazilski fudbaler učenik škole FSS!

Fudbal

ROBERTO KARLOS STIŽE U SRBIJU PO DIPLOMU! Legendarni brazilski fudbaler učenik škole FSS!

Podeli vest

Čuveni levi bek Real Madrida pohađaće naredne godine školu za trenersku A licencu u Obrazovnom centru Fudbalskog saveza Srbije

Legendarni brazilski fudbaler Roberto Karlos pohađaće u narednoj godini školu za trenersku A licencu u Obrazovnom centru Fudbalskog saveza Srbije! Nekadašnji as Real Madrida, Fenerbahčea i brazilskih klubova preko zajedničkih prijatelja stupio je u kontakt sa predstavnicima FSS i na obostrano zadovoljstvo saradnja bi trebalo da bude dogovorena početkom sledeće nedelje.

Prijemni
Moraćemo da vidimo da li Karlos ispunjava uslove da bi bio primljen u našu školu

Aleksandar Janković, direktor obrazovnog centra FSS

Prvo konkurs

Škola za trenere u Srbiji imala je velika imena svetskog fudbala iz inostranstva kao predavače, ali nikad i kao polaznike. Direktor obrazovnog centra FSS Aleksandar Janković kaže da je situacija sa Karlosom još na nivou rekla-kazala.

Vidić zasad najveće ime

Roberto Karlos postaće najveće fudbalsko ime među đacima koji su ikad pohađali nastavu za trenersku licencu u FSS. Dosad je tu laskavu titulu nosio Nemanja Vidić, nekadašnji kapiten Mančester junajteda, petostruki šampion Engleske i osvajač Lige šampiona 2008. godine. Vidić je u Srbiji dobio trenersku A licencu, ali je usavršavanje za PRO licencu nastavio u Engleskoj.

- Obavešteni smo da je Roberto Karlos zainteresovan da se kod nas edukuje za A licencu, pošto već ima trenersku B licencu. Međutim, nikakav zvaničan dopis nismo dobili i samim tim je neprimereno da bilo šta više komentarišem - rekao je Janković, ali je potom dodao:

- Bila bi nam čast da takvo fudbalsko ime bude deo našeg obrazovnog sistema. Ali tek ako stigne i kad stigne zvaničan zahtev, moraćemo da vidimo da li Karlos ispunjava sve uslove da bi bio primljen u našu školu. Verovatno igrač takve karijere zadovoljava kriterijume, ali moramo da ispoštujemo formu i propise.

ROBERTO KARLOS

Rođen: 10. aprila 1973. u Garsi
Pozicija: levi bek
Karijera: 1991-93. Uniao Sao Žoao, 1992. Atletiko Mineiro (pozajmica), 1993-95. Palmeiras, 1995-96. Inter, 1996-2007. Real Madrid, 2007-09. Fenerbahče, 2010-11. Korintijans, 2011-12. Anži, 2015. Delhi.
Trofeji: šampion Evrope 1998, 2000, 2002, osvajač Interkontinentalnog kupa 1998, 2002, osvajač Superkupa Evrope 2002, šampion Španije 1997, 2001, 2003, 2007, osvajač Superkupa Španije 1997, 2001, 2003, šampion Brazila 1993, 1994, osvajač Superkupa Turske 2007, 2009.
Reprezentacija: 125 utakmica, 11 golova.
Trofeji: osvajač Svetskog prvenstva 2002, osvajač Kopa Amerike 1997, 1999, osvajač Kupa konfederacija 1997, bronzana medalja sa OI 1996.
Trenerska karijera: 2012. Anži, 2013-14. Sivas, 2015. Akisar, 2015-15. Delhi.

Karlos je bogatu igračku karijeru zvanično završio 2012. godine u ruskom Anžiju iz Mahačkale, u kojem je odmah potom počeo trenersku karijeru. Tokom 2015. i 2016. bio je igrač/trener u Indiji, a vodio je još Sivaspor i Akhisar u Turskoj. On je tokom igračke karijere u Realu nastupao sa Predragom Mijatovićem, Rambom Petkovićem i Pericom Ognjenovićem, dok je u Fenerbahčeu nastupao sa Matejom Kežmanom.

Iskusni predavači

Kao predavači u programima za A licencu uglavnom su dosad bili domaći treneri, bilo mlađi poput Siniše Mihajlovića i Vuka Rašovića, bilo oni najiskusniji kao što su Ilija Petković, Ljupko Petrović, Ljubiša Tumbaković...

U programima za PRO licencu FSS je prethodnih godina angažovao neka od najvećih trenerskih imena na svetu, pa su tako u "kući fudbala" predavanja držali tada zvanični prvak sveta sa Italijom Marčelo Lipi, potom Alberto Zakeroni, Havijer Klemente, Franko Ferara, Hoze Luis Serano, Jirgen Reber, Valter Zenga, Roberto Manćini, Ivan Vucov, Viktor Selijanov, Mikele Ećari, Karlos Keiroš i mnogi drugi.
 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17