• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. T.

01.12.2018

11:36

SAMO JE MESI BOLJI OD JOVIĆA! Srpski napadač na samo gol zaostatka od argentinskog asa

Fudbal

SAMO JE MESI BOLJI OD JOVIĆA! Srpski napadač na samo gol zaostatka od argentinskog asa

Podeli vest

Napadač Ajntrahta Luka Jović (20) sa dva postignuta gola u pobedi "orlova" nad Marsejom u Ligi Evrope stigao je do 14. pogotka u dresu nemačkog kluba ove sezone, a bolji golgeterski učinak od Srbina ima samo Lionel Mesi, koji je za Barselonu pogodio 15 puta ove sezone

Argentinac je, međutim, na terenu proveo 1.231 minut i u proseku daje gol na svaka 82 minuta, dok je Jović ređe bio starter, pa je odigrao ukupno 995 minuta. Nekadašnji napadač Crvene zvezde pogađa protivničke mreže na svaki 71 minut.

Prate ga velikani

Jedino još Robert Levandovski može da se meri s Jovićem po učinku, ali je statistiku napumpao u meču Superkupa Nemačke, u kom je Bajern savladao upravo Ajntraht, a Poljak dao tri gola. Srpski reprezentativac kaže u razgovoru za Informer da mu prija da bude u društvu vodećih svetskih golgetera, ali se ne opterećuje time hoće li mu i na kraju sezone svi gledati u leđa.

- Drago mi je kad se moje ime pominje sa Mesijem, Levandovskim, Nejmarom, ali ne bih da ja pričam mnogo o tome. Neka pričaju drugi. Moje je da na svakoj utakmici probam da dam gol ili što više mogu golova, a koliko će to biti na kraju sezone, videćemo. Trenutno sam u dobroj formi i nadam se da ću nastaviti u istom ritmu - kaže Jović.

Muke za selektora

Luka Jović je ove sezone u klubu dao 14 golova i jedan u mladoj reprezentaciji, i time naterao selektora A tima Srbije Mladena Krstajića da ga pozove za poslednje dve utakmice u Ligi nacija. Jović je po učinku trenutno ispred konkurenata iz nacionalnog tima, Aleksandra Mitrovića i Aleksandra Prijovića, koji su dali po 13 golova ove sezone za svoje klubove.

- Nema tu velike mudrosti. Moje je da nastavim da dajem golove i igram najbolje što znam, a selektor je tu da raspodeli minutažu - kratko kaže Jović.

Momak rođen u Bijeljini debitovao je za Crvenu zvezdu sa 16 godina, pet meseci i pet dana (28. maja 2014) protiv Vojvodine u Novom Sadu. Međutim, sa 18 godina je napustio "Marakanu" i otišao u Benfiku, gde se kalio u drugom timu. Čini se da su "orlovi" iz Lisabona pogrešili kad su ga prepustili "orlovima" iz Frankfurta uz opciju da ga do kraja sezone otkupe za "samo" šest miliona evra.

Jović je ove sezone "eksplodirao" i sad se spekuliše da su za njega ozbiljno zainteresovani Barselona i Bajern Minhen.

- Sve je to lepo, ali u Ajntrahtu se osećam fantastično. To je jedan od razloga zašto sam, kako vi kažete, "eksplodirao" ove sezone. Imamo fantastičnu atmosferu u ekipi, osećam se kao kod kuće, srećan sam što sam deo ovog tima i razmišljam samo da ovde ostanem - ističe Jović.

Pohvale od saigrača

Jović je, dakle, ove sezone dao 14 golova na 17 utakmica za klub, a dodao je i jedan pogodak kojim je mladoj reprezentaciji Srbije doneo pobedu u Rusiji (2:1) i plasman na Evropsko prvenstvo. Samo na poslednjih osam nastupa za Ajntraht dao je devet golova.

Nema većeg priznanja za fudbalera nego kad dobije pohvale od starijih saigrača, a o Joviću je biranim rečima govorio bivši igrač Ajntrahta Kevin Prins Boateng.

- Luka ima fudbal u genima. On je fudbaler sa ulice, ima njuh za gol, za lep potez. Pogađa glavom, levom nogom, desnom nogom... Ima precizan šut i tehnički je odličan. Ima sve što je potrebno jednom vrhunskom napadaču - opisuje Boateng.
 


JOVIĆEVA 2018/19.
17 nastupa
995 minuta na terenu
14 golova
4 asistencije


NAJBOLJI STRELCI EVROPE
Lionel Mesi (Barselona)
15 golova
9 Primera
6 Liga šampiona
Gol na svaka 82 minuta

Luka Jović (Ajntraht)
14 golova
9 Bundesliga
5 Liga Evrope
Gol na svaki 71 minut

Robert Levandovski (Bajern)
14 golova
7 Bundesliga
6 Liga šampiona
1 Kup Nemačke
Gol na svakih 109 minuta

Nejmar (PSŽ)
14 golova
10 Liga 1
4 Liga šampiona
Gol na svaka 103 minuta

Kilijan Mbape (PSŽ)
13 golova
11 Liga 1
2 Liga šampiona
Gol na svakih 87 minuta



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17