• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Gligorić

05.03.2019

16:10

MIRKOVIĆU PRETI SUSPENZIJA OD ŠEST MESECI! Trenera Partizana čeka žestoka kazna zbog nervoze!

Fudbal

MIRKOVIĆU PRETI SUSPENZIJA OD ŠEST MESECI! Trenera Partizana čeka žestoka kazna zbog nervoze!

Podeli vest

Treneru Partizana Zoranu Bati Mirkoviću preti žestoka kazna zbog udaranja pomoćnog trenera Crvene zvezde Milana Kosanovića!

Treneru Partizana Zoranu Bati Mirkoviću preti žestoka kazna zbog udaranja pomoćnog trenera Crvene zvezde Milana Kosanovića!

Mirković je u finišu 159. večitog derbija u subotu u opštoj gužvi potpuno izgubio živce i udario Milana Kosanovića, zbog čega bi mogao da dobije suspenziju od šest meseci do godinu dana zabrane vođenja tima!

Kazne i igračima

Pored Mirkovića, sankcije očekuju i sve fudbalere koji su učestvovali u incidentima
Žarko Stevanović, predsednik Disciplinske komisije FSS

Prema pravilniku FSS, to je kazna za fizički napad na učesnika fudbalske utakmice. Ukoliko Disciplinska komisija ipak progleda kroz prste Mirkoviću i pomenuti napad okarakteriše kao nesportsko ponašanje, Mirković može da dobije opomenu, novčanu kaznu, zabranu vođenja ekipe od jedne do četiri utakmice ili zabranu vršenja funkcije od tri do 12 meseci.

KO BI MOGAO DA BUDE KAŽNJEN


Zoran Mirković, trener Partizana
Udario Milana Kosanovića, komentarisao suđenje
Vladan Milojević, trener Zvezde
Komentarisao suđenje
Nemanja Nikolić, fudbaler Partizana
Udario laktom Filipa Stojkovića, hvatao za vrat Čaušića
Goran Čaušić, fudbaler Zvezde
Hvatao za vrat Nikolića
Vujadin Savić, fudbaler Zvezde
Koškanje, provokativne izjave na račun rivala
Slobodan Urošević, fudbaler Partizana
Učestvovao u incidentu
Saša Zdjelar, fudbaler Partizana
Učestvovao u incidentu
Mark Valijente, fudbaler Partizana
Učestvovao u incidentu
Zoran Popović, fudbaler Zvezde
Učestvovao u incidentu

Sledi izjašnjavanje

Predsednik Disciplinske komisije FSS Žarko Stevanović kaže za Informer da će Mirković verovatno biti kažnjen, ali da to čeka i pojedine fudbalere Crvene zvezde i Partizana.

- Sve je moguće, i novčane kazne i suspenzije. Sve koji budu prijavljeni mi ćemo procesuirati. Ali logično, svakom ćemo dati pravo na izjašnjenje i svoju stranu priče. Nije u pitanju samo Mirković, već i svi ostali koji su učestvovali u incidentima. Ono što sam video je ružno, to nije fudbal - ističe Stevanović.

Prema njegovim rečima, kazne neće biti određene ove nedelje.

- Sankcije će biti poznate nakon što dobijemo izveštaje i nakon što se sve strane izjasne. Nije realno da se to dogodi ove nedelje - objašnjava Stevanović.

Osim Mirkovića, na tapetu bi mogli da se nađu Nemanja Nikolić zbog udaranja laktom u glavu Filipa Stojkovića, Goran Čaušić zbog koškanja s Nikolićem, a u toj gužvi ratoborni su bili i Slobodan Urošević, Zoran Popović, Vujadin Savić, Saša Zdjelar, Mark Valijente... Za to će najverovatnije dobiti novčane kazne. Mirkovića bi mogla da čeka i novčana kazna za komentarisanje suđenja, a isto važi i za trenera Crvene zvezde Vladana Milojevića.

(VIDEO) SKANDAL! KAD PROKLJUČA CRNO-BELA KRV! Pogledajte kako je Mirković udario trenera Zvezde!

Tuče uobičajene

Stevanović ističe da Disciplinska komisija nakon svakog derbija ima podebeo dosije prekršaja.

- Tuče i incidenti više nisu iznenađenje za naš fudbal. Postala je gotovo praksa da posle svakog derbija zasedamo i raspravljamo o mogućim kaznama. Mi kao Disciplinska komisija ne možemo to da sprečimo, ne možemo da uđemo u tuđu glavu i da kažemo nemojte da se tučete, hvatate za gušu, nego igrajte fudbal i privucite publiku - zaključuje Stevanović.

MIRKOVIĆ PRIČAO SA KAPITENOM ZVEZDE! Trener Partizana otkrio šta mu je rekao Savić!

MIRKOVIĆ PROGOVORIO NAKON INCIDENTA! Zar je trebalo da gledam kako razvlače moje igrače?!

PUNA BELEŽNICA: Ko se tukao i pravio frku na derbiju, u SREDU SAZNAJE KAZNU!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Radoslav

pre 5 godina

Kada bi Mirkovića kaznili sa 6 meseci Partizan bi istupio iz lige. Partizan je teško oštećen u derbiju Bata nije mogao da gleda kako razvlače njegove igrače pa je udario prvog na koga je naišao pomoćnog trenera Crvene Zvezde. Važno je da se osveti nekome za razvlačenje njegovih pulena. Olakšavajuća okolnost za Batu je da je Bata pružio ruku Kosanoviću sa iskrenim izvinjenjem. U pravilima piše ako se čovek pokaje posle fizičkog napada na protivnika kazna bi mu mogla biti oproštena ako nisam u pravu neka to unesu u pravilnik. Nadam se da će Bata za udaranje Kosanovića dobiti uslovnu kaznu. to bi bio kompromis da svi budu zadovoljni . Svetska i domaća fudbalska javnost jer Bata bi bio kažnjen dok bi Partizan verovatno odustao od žalbe jer bi Bata imao pravo da i dalje vodi svoj tim. Nikoliću takođe treba oprostiti udaranje laktom stojkovića ali samo ako obeća da to više neće ponoviti. Dečko je bio nervoza posle Zvezdinog izjednačanja.

Dragan

pre 5 godina

Komentar samo dokazuje da navijati za partizan je psihicki problem.

Tomislav

pre 5 godina

Radoslave, tvoj komentar je dostojan samo pažnje idiota. Idi, leči se - ti si za "Lazu Lazarević"!

Izbori 2024

Vesti

TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija