• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.03.2019

19:56

(VIDEO) MAĐARI ŠOKIRALI HRVATE! Vicešampioni sveta poraženi u Budimpešti, razigrani Rusi ubedljivi u Kazahstanu

Fudbal

(VIDEO) MAĐARI ŠOKIRALI HRVATE! Vicešampioni sveta poraženi u Budimpešti, razigrani Rusi ubedljivi u Kazahstanu

Podeli vest

Fudbaleri reprezentacije Hrvatske kiksnuli su u drugom kolu kvalifikacije za Evropsko prvenstvo pošto su u Budimpešti, urpkos vođstvu, izbgubili od Mađarske sa 2:1

Sastav aktuelnog vicešampiona sveta je poveo već u 13. minutu golom Ante Rebića na asistenciju Andreja Kramarića, ali su Mađari do kraja susreta uspeli da odnesu ceo plen.

Izjednačenje našem severnom susedu doneo je fudbaler Hofenhajma Adam Salaj u 34. minutu, a potpuni preokret je obezbedio vezista Videotona Matea Patkaj posle odličnog snalaženja u petercu "vatrenih" u 76. minutu.

Hrvati su tako u martovskom, ciklusu kvalifikacija ostali na tri boda, stečena pobedom u prvom meču protiv Azerbejdžana, pa su ušli u kvartet ekipa koje u grupi E imaju skor od jedne pobede.

Prethodno su u ovoj grupi Velšani na domaćem terenu slavili protiv Slovačke golom mladog Danijela Džejmsa u petom minutu.

Veliku pobedu u nedelju su ostvarili fudbaleri Rusije, koju su u Kazahstanu savladali domaću reprezentaciju sa 4:0. U trijumfu "zbornaje" najviše se istakao Denis Čerišef, strelac pogodaka u 19. i drugom minutu nadoknade prvog poluvremena. Osim njega za Rusiju su pogađali Artem Dzjuba u 52. i Abzel Bejsebekov, koji je zatresao sopstvenu mrežu u 62. minutu.

U grupi G ubedljiva je na domaćem terenu bila reprezentacija Izraela, koja je savladala Austriju sa 4:2, a u meču se posebno istakao iskusni napadač Eran Zahavi, koji je postigao het-trik, a u strelce e upisao i Munas Dabur, dok su Škoti u grupi I sa 2:0 slavila.

GRUPA E

Vels - Slovačka 1:0 (1:0)
/Džejms 5/ 

Mađarska - Hrvatska 2:1 (1:1)
/Salaj 34, Patkaj 76 - Rebić 13/

GRUPA G

Izrael - Austrija 4:2 (1:0)
/Zahavi 34, 45, 55, Dabur 66 - Arnautović 8,75/

GRUPA I

Kazahstan - Rusija 0:4 (0:2)
/Čerišev 19, 45+2, Dzjuba 52, Bejšebekov 62. autogol/

San Marino - Škotska 0:2 (0:1)
/Meklin 4, Rasel 74/

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17