• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.04.2019

19:27

TADIĆ OTKRIO KAKO JE SRUŠIO REAL! Preživeli smo tri rata, žestoko smo bombardovani, borba me je spremila

Fudbal

TADIĆ OTKRIO KAKO JE SRUŠIO REAL! Preživeli smo tri rata, žestoko smo bombardovani, borba me je spremila

Podeli vest

Dušan Tadić potpuno iskreno! Fudbaler Ajaksa je za holandski "Helde" govorio o teškom odrastanju

Svi su čuli za skoriju istoriju moje zemlje. Preživeli smo tri rata i stalno se borili protiv nekoga. Ratovi su ostavili velikog traga na nas mlađe. Bili smo žestoko bombardovani i to je ostavilo ožiljke. Fudbal je bio idealan beg od realnosti. Takva teška vremena vas ojačaju kao osobu. Nekada ne možete da računate da će vam neko drugi pomoći i morate da se oslonite samo na sebe. Ta borba u mladosti mi je pomogla da ojačam i na neki način me pripremila za utakmice kao što je bila ona u Madridu - rekao je Tadić.

On je nastavio u istom ritmu.

Zbog tih ratova, imidž Srbije u svetu nije baš najbolji i zato je sport bitan kao sredstvo da se ta slika popravi. Novak Đoković je najbolji ambasador Srbije. Pokazuje kakvi su zaista Srbi. Otvorenog srca, jakog karaktera i dobrog mentaliteta. Uvek kažemo ono što mislimo i sviđa mi se ta direktnost. Sportisti poput Novaka ili mene mogu da inspirišu nove generacije mladih Srba.

(VIDEO) AMSTERDAM SLAVI DUŠANA TADIĆA! Srbin rešio veliki derbi, Ajaks sa desetoricom do ogromnog podviga!

 

Sjajni vezista još jednom se prisetio noći u kojoj je razbio Real u Ligi šampiona.

Došao sam u Ajaks zbog takvih stvari. Real i Ajaks su mi bili omiljeni klubovi kada sam odrastao u Srbiji. Zato su utakmice protiv Reala bile tako posebno bitne za mene. Nisam smeo da dopustim sebi neuspeh. Ostvario se san dečaka iz Srbije koji je na Real i Ajaks gledao kao konačnu fudbalsku sreću. Moramo biti svesni da smo protiv Reala na Bernabeu pokazali nešto spektakularno. Ajaks je veliki, ali Real je najveći na svetu - zaključio je Tadić.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Održane "Vaskršnje čarolije" na Savskom vencu (FOTO)
Politika

Održane "Vaskršnje čarolije" na Savskom vencu (FOTO)

Tradicionalna manifestacija za decu „Vaskršnje čarolije“ održana je ovog vikenda u Topčiderskom parku ispred Konaka kneza Miloša gde se okupio veliki broj dece koja su zajedno sa predstavnicima opštinskog rukovodstva uživala u vaskršnjem programu u organizaciji Opštine Savski venac.

05.05.2024

23:41

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija