• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. R.

28.06.2019

07:15 >> 07:29

INFORMER SAZNAJE: TUMBAKOVIĆ SELEKTOR SRBIJE! "Orlovi" dobili šefa stručnog štaba pred nastavak kvalifikacija!

Fudbal

INFORMER SAZNAJE: TUMBAKOVIĆ SELEKTOR SRBIJE! "Orlovi" dobili šefa stručnog štaba pred nastavak kvalifikacija!

Podeli vest

Ljubiša Tumbaković (66) biće novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije, saznaje Informer

Doskorašnji šef stručnog štaba crnogorskog nacionalnog tima bio je od početka jedan od glavnih kandidata za klupu "orlova" jer je dobio otkaz u Crnoj Gori u isto vreme kad je Srbija doživela brodolom u Ukrajini (5:0) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Odličan potez


Tumbaković je iskusan, odlično ga poznajem i mnogo očekujem od njega i reprezentacije
Ivica Kralj, član Skupštine FSS

Neško menja Đorovića,
ide i Darko Kovačević

Odbor za hitnja pitanja Fudbalskog saveza Srbije trebalo bi na zasedanju ove nedelje da razreši dužnosti i selektora mlade reprezentacije Gorana Đorovića. Prema poslednjim informacijama, najozbiljniji kandidat za novog selektora je Neško Milovanović, trener Mladosti iz Lučana. Sve je izvesnije, takođe, da će doći do raskida saradnje sa sportskim direktorom Darkom Kovačevićem.

- Ostavljen je prostor da se s Darkom obavi još jedan razgovor, ali utisak je da bi raskid saradnje bio obostrano prihvaćen. Kovačević se nije baš najbolje uklopio u rad FSS, ali daleko od toga da je bilo sukoba sa čelnicima "kuće fudbala" - objašnjava izvor Informera iz FSS.

Rešeni problemi

Odbor za hitnja pitanja FSS trebalo bi da zaseda do kraja nedelje i da ozvaniči saradnju s Tumbakovićem.

- Jedan od ključnih razloga što je izbor pao na Tumbakovića jeste činjenica da su ostali kandidati odbili ponudu. Dragan Stojković Piksi je tražio preveliku platu, koju FSS nije mogao da mu garantuje. S trenerom Čikago Fajera Veljkom Paunovićem nije pronađeno kompromisno rešenje, dok je kod Radomira Antića problem bio administrativne prirode. Naime, iskusni trener je prilikom prethodnog mandata suspendovan na četiri utakmice, a odradio je samo dve. Budući da Srbija prvi naredni meč u kvalifikacijama igra protiv Portugala u Beogradu, a to će biti ključna utakmica za odlazak na EP, onda je otpala mogućnost da se Antić vrati - otkriva izvor Informera blizak FSS.

Predlog da Tumbaković posle nekoliko neuspelih pokušaja konačno dođe na klupu reprezentacije nije u početku bila opšteprihvaćena u FSS. Postojala je jaka struja koja se protivila toj ideji, a poznato je i da su potpredsednik Saveza Nenad Bjeković i Tumbaković odavno u sukobu zbog previranja u Partizanu.

Član najužeg rukovodstva FSS, koji je insistirao na anonimnosti, objasnio je da su u prethodnim danima otklonjene i te prepreke koje su kočile Tumbakovića.

I ONI SU BILI KANDIDATI

Veljko Paunović - nije želeo da napušta SAD
Radomir Antić - nije odradio suspenziju
Dragan Stojković - tražio previše novca

- Kad je postalo jasno da je Tumbaković najbolje rešenje od trenera koje FSS u ovom trenutku može da angažuje, krenulo se i u rešavanje tih međuljudskih problema. Svi ćemo biti na istom zadatku, imaćemo zajedničke ciljeve, a i nismo deca, uvek može da se napravi kompromis - kaže naš sagovornik.

Idemo na EP

Član Skupštine FSS i predsednik Mačve iz Šapca Ivica Kralj smatra da je angažovanje Tumbakovića odličan potez.

- Selektor je stub reprezentacije. On je tu da nametne autoritet, da se zna šta je čiji zadatak i da trenersko iskustvo dođe do izražaja. Selektor nema mnogo vremena za uigravanje, u godini ne provede ukupno ni mesec dana sa igračima. Tumbaković je iskusan, odlično ga poznajem i mnogo očekujem od njega i reprezentacije. Imamo odličan tim i sve preduslove da odemo na EP. Raspored nam ide naruku, imamo u rezervi i plej-of Lige nacija, i ubeđen sam da ćemo otići na EP - ističe Kralj.
 


 

 

 



 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

Pa neće niko sa ne zainteresovanim i nevoljnim igračima da radi,kojima je tremutna slava i novac udarila u glavu,jer samo ih to interesuje.

hahahhah

pre 4 godine

jedina i prava istina je da niko nije hteo sa mafijom,sem tumbakovica osrednjeg trenera i poltrona

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija