• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.T.

12.11.2020

08:14

(ANKETA) ORLOVI, SAD ILI NIKAD! Kucnuo je čas posle 20 godina patnji, blamaža, Pirovih pobeda...

Fudbal

(ANKETA) ORLOVI, SAD ILI NIKAD! Kucnuo je čas posle 20 godina patnji, blamaža, Pirovih pobeda...

Podeli vest

Srbija ima priliku da večeras pobedom nad Škotskom izbori plasman na Evropsko prvenstvo na kojem naš tim nije igrao više od 20 godina * Motivisani smo, bićemo hrabri i pobedićemo, poručuje Dušan Tadić

Kucnuo je čas da 20 godina patnji, blamaža, Pirovih pobeda i propuštenih šansi dođe na naplatu! Fudbalska reprezentacija Srbije nastupiće večeras kao favorit u finalu baraža za plasman na Evropsko prvenstvo protiv Škotske na stadionu Crvene zvezde (20.45, Nova S), ali nažalost bez prisustva publike.

Kontinuitet

Moramo da odemo na EP, ali i na Mundijal posle toga i opet na Evropsko prvenstvo i da nam to postane navika
Dušan Tadić


Biće to prilika da tim koji je delom sačinjen od nekadašnjih evropskih i svetskih prvaka u omladinskim kategorijama prekine dve decenije dugo prokletstvo državnog tima. Naša reprezentacija od EP 2000. u Belgiji i Holandiji nije učestvovala na šampionatu Starog kontinenta, a za to vreme plavi, pa crveni dres s nacionalnim obeležjima nosili su mnogi asovi: Vidić, Ivanović, Matić, Pantelić, Žigić, Krasić, Jovanović...

Foto: fss.rs

 

Anketa


Škoti mogu mnogo

Lider generacije koja je došla na korak od plasmana na prvenstvo Evrope Dušan Tadić uverava da će "orlovi" konačno napraviti prekretnicu.

- Uvek je poseban osećaj kad igraš za reprezentaciju, ali kad utakmica nosi naboj i značaj kao večerašnja, onda je pritisak ogroman. Ja baš volim takve situacije. Svi smo veoma motivisani, znamo kakva šansa nam se pruža, koliko dugo naš narod čeka odlazak reprezentacije na Evropsko prvenstvo i uveren sam da ćemo odigrati hrabro i pametno. Moramo da odemo na EP, ali i na Mundijal posle toga i opet na Evropsko i da nam učešća na najvećim takmičenjima postanu navika - poručuje Tadić.

SRBIJA - ŠKOTSKA 20.45, Nova S

Grad Beograd Stadion "Rajko Mitić" Bez gledalaca Sudija Antonio Mateu Lahoz

SRBIJA (3-4-2-1): Rajković - Milenković, S. Mitrović, Kolarov - Gudelj, Maksimović, Lazović, Kostić - Milinković-Savić, Tadić - A. Mitrović.
Selektor: Ljubiša Tumbaković


ŠKOTSKA (): Maršal - Mektomini, Galager, Tirni - Palmer, Mekgin, Džek, Mekgregor, Robertson - Kristi, Dajks.
Selektor: Stiv Klark

Još pre polufinala baraža sa Norveškom spekulisalo se da će meč u Oslu biti teži nego finale iako se znalo da će poslednju prepreku predstavljati Škotska ili Izrael. Kad je došlo vreme za duel sa "suknjicama", očekivanja navijača, bivših fudbalera i stručnjaka su velika i svi poručuju isto: "Orlovi, ako odigrate kao protiv Norveške onda Škoti nemaju šta da traže."

Foto: fss.rs

 



- Svaka utakmica je drugačija i nosi nešto novo, ali činjenica je da smo u Oslu odigrali odlično. Mi smo kao nacija skloni da nerealno sagledavamo stvari i idemo iz krajnosti u krajnost. Ako nismo euforični, onda smo previše negativni, bez vere u sebe. Nikoga ne treba podceniti. Škotska reprezentacija ima kvalitet. Većina njihovih igrača nastupa u Engleskoj, igra zahtevne utakmice i spremni su za napor koji nosi ovakav meč. Verujem da smo bolji i da ćemo se plasirati na prvenstvo Evrope - kaže Dušan Tadić.


VAR prvi put na meču Srbije u Beogradu


Video-tehnologija biće prvi put korišćena na utakmici reprezentacije u Beogradu. UEFA je zbog važnosti utakmice rešila da su Srbiju pošalje tehničare i mobilnu VAR sobu kako bi se izbegle bilo kakve spekulacije na račun regularnosti. Glavni čovek za kompjuterom u VAR sobi biće Španac Alehandro Ernandez, a glavni sudija na terenu biće njegov zemljak Antonio Mateu Lahoz.


Naša reprezentacija igrala je protiv Škotske deset puta i ostvarila po dve pobede i poraza uz šest nerešenih ishoda. Od večeras neko će morati da bude u prednosti, jer ako posle 90, pa onda i 120 minuta ne bude pobednika, izvodiće se penali.

Upoznali smo ih

Samo dva puta su se naše selekcije srele u poslednjih 30 godina, a bilo je to u kvalifikacijama za Mundijal 2014. Prvo je u Glazgovu bilo 0:0, a u Novom Sadu 2:0 za Srbiju.
Oba gola na tom poslednjem meču dao je Filip Đuričić, kojeg je korona sprečila da večeras nastupi, a uz njega je jedan od najzapaženijih bio upravo Tadić.

Foto: fss.rs

 



- Videli smo još tada da je Škotska odlično organizovan tim, sa nekoliko izuzetnih pojedinaca. Danas su to Robertson i Mektomini. Škoti i te kako imaju čemu da se nadaju, pogotovo kad se igra samo jedan meč. Ipak, verujem da mi ne moramo da prevaziđemo sebe da bismo pobedili, već će biti dovoljno da odigramo sa verom u sebe, onako kako znamo i kako smo već igrali u nekim mečevima - poručuje Tadić.
 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17