• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.11.2020

07:52

"ORLOVI", VI STE BRE ZA POSMATRANJE! Piksi LJUT, grmi, sve se trese! Ogorčen zbog kukavičkog izdanja Srbije!

Fudbal

"ORLOVI", VI STE BRE ZA POSMATRANJE! Piksi LJUT, grmi, sve se trese! Ogorčen zbog kukavičkog izdanja Srbije!

Podeli vest

Dragan Stojković Piksi ogorčen zbog katastrofalnog i kukavičkog izdanja Srbije protiv Škotske i propuštene idealne šanse da se ode na Evropsko prvenstvo * Ako sad nismo otišli na EURO, pa kad ćemo, pita se legenda srpskog fudbala

Dragan Stojković Piksi, jedna od najvećih legendi našeg fudbala, ogorčen je posle poraza Srbije od Škotske i poručuje "orlovima" da su medicinski fenomeni! On ne može da veruje da Srbija nije iskoristila prednost domaćeg terena i susret sa 45. selekcijom sveta da posle 20 godina čekanja izbori plasman na Evropsko prvenstvo.

"Orlovi" su na "Marakani" u finalu baraža poraženi od Ostrvljana 5:4 na penale, pošto su u 90. minutu golom Luke Jovića izborili 1:1 i produžetke.

Falila petlja

Stojković je bio impresioniran nastupom srpskog tima u polufinalu baraža protiv Norveške i pobedom (2:1), pa je najavio da će naš tim fudbalski "masakrirati" Škote u Beogradu. Umesto toga, izabranici Ljubiše Tumbakovića kukavičkom igrom bez imalo hrabrosti i žara izvršili su samoubistvo.
Zato Piksi i kaže da su medicinski slučaj.

Foto: Starsportphoto

 


- Da nam je neko na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo dao da sami smislimo najlakši put da se plasiramo, pa ne verujem da bi nam palo na pamet nešto jednostavnije nego pobediti Škotsku u Beogradu. Nije mi jasno kako su odigrali, šta su uradili i da li su svesni kakvu su šansu propustili. Ako nismo sad uspeli da odemo na EURO, pa kad ćemo?! Rekao sam to pre utakmice, a sad mi je žao što sam u pravu - mi smo medicinski fenomeni kad smo ovo uprskali - kaže Piksi.

Stojković je bio kapiten naše poslednje reprezentacije na Evropskom prvenstvu 2000. godine. Bio je kapiten i u poslednjem kolu kvalifikacija 1999. kad su "plavi" morali, prvi put posle građanskog rata, da odu u Zagreb među krvoločne ustaše i na noge polufinalisti Svetskog prvenstva i da ne izgube. I uspeli su u tome odigravši 2:2, zavili su "Maksimir" u crno, a Hrvate ostavili bez učešća Evropskom prvenstvu.

Naspram tog zadatka, sudar "orlova" sa Škotskom delovao je kao "fudbalica" ispred zgrade. Međutim, Tadić, Mitrović, Sergej, Kostić nemaju ono što su imali Piksi, Mijat, Dejo, Juga, Jokan, a to je petlja.

Foto: Starsportphoto

 



- To su utakmice koje ne možeš da zaboraviš do kraja života. Kakva je samo tenzija pratila tu utakmicu, ovo sad je... Ceo sadašnji sistem kvalifikovanja je lagan u odnosu na pre 20 godina. Ali mi smo u Zagreb izašli na teren sa ciljem da izvučemo svu hrabrost iz sebe i da ostavimo poslednji atom snage. Zato smo i uspeli - priseća se Piksi.

Svi smo gubitnici

Dobar deo tima koji se u četvrtak borio za plasman na EP čine "zlatni orlići", koji su pre pet godina osvojili Mundijalito na Novom Zelandu. Veljko Paunović, njihov tadašnji selektor i aktuelni menadžer engleskog Redinga, kaže posle debakla sa Škotskom da se moramo privići na realnost da nemamo tim za Evropsko prvenstvo.

Foto: Starsportphoto

 



- Svi se osećamo nelagodno posle poraza od Škotske. Nemam nameru da kritikujem, želim da podržim ekipu. Međutim, moramo da se pomirimo s realnošću našeg fudbala i nastavimo da se poboljšavamo i razvijamo. Svi smo gubitnici posle ovakvog meča. Moramo da pratimo razvoj fudbala u svetu i da se adaptiramo na promene - ocenjuje Paunović.
 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zeljko

pre 3 godine

Kakvi crni orlovi.. Orlovi su nasi u svim drugim sportovima osim u fudbalu.. U fudbalu smo nule.. I bolje je sto nisu otisli da nas ne brukaju tamo..

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17