• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.12.2020

12:32

RASKOL NA POMOLU!? Prvi čovek UEFA prozivao predsednika Reala!

Fudbal

RASKOL NA POMOLU!? Prvi čovek UEFA prozivao predsednika Reala!

Podeli vest

Biliži se kraj kalendarske godine, a kao i svi sportski sektori, tako i UEFA svodi "račune" posle izuzetno durbuletnih 12 meseci. Prvi čovek evropske kuće fudbala, Aleksandar Čeferin govorio je za slovenački "24ur" o "Evropskoj Suplerigi", ali i finalu Lige šampiona

Ono što najviše zanima javnost jeste eventualno formiranje "Evropske Superlige", zatvorenog takmičenja nalik Ligi šampiona, ali je predsednik UEFA, Aleksandar Čeferin otklonio sve dileme i rekao da do 2024. neće biti nikakvih promena, ali da ni tada ideja o "Evropske Superlige" neće imati njegovu podršku. 

Foto: AP/Photo

- Nećemo igrati vikendom kako bismo zadržali vrednost domaćih šampionata, ali se razmatra nešto drugačiji, zanimljiviji sistem koji uključuje sve zemlje. San o učešću u Ligi šampiona biće realan kao i do sada. Superliga je san Florentina Pereza ​​poslednjih 30 godina, iz vremena kada ja još nisam ni bio u fudbalu. Dva glavna kandidata za predsednika Barselone javno su se izjasnila protiv takvog formata, Bajern, Juventus i engleski klubovi su se izjasnili protiv toga. Zatvoreno takmičenje je ideja i želja onih kojima nije stalo do ostatka fudbala. Ljudi koji fudbal gledaju samo od danas do sutra - rekao je prvi čovek UEFA. 

Čeferin je nakon toga istakao da se nada da će doći do poboljšanja situacije u celom svetu, te da će finale Lige šampiona moći da se igra pred punim tribinama, kako UEFA i planira. 

Foto: AP PHOTO

- Videćemo kako će se odvijati vakcinacija. Pripremamo se da finale Lige šampiona bude odigrano kao ranijih godina, pred punim stadionom. Naravno, pod pretpostavkom da će se situacija sa korona virusom do tad stabilizovati - rekao je Čeferin. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17