• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. TOMKOVIĆ

05.04.2021

09:15

PIKSI JE U SRBIJI ONO ŠTO SU MARADONA I PELE U SVETU! Pavlović objasnio: Veliki je patriota, uvek ti otac ili trener pomenu kakav je fudbaler bio!

Fudbal

PIKSI JE U SRBIJI ONO ŠTO SU MARADONA I PELE U SVETU! Pavlović objasnio: Veliki je patriota, uvek ti otac ili trener pomenu kakav je fudbaler bio!

Podeli vest

Dragan Stojković nas je na prvom sastanku neverovatno motivisao i usadio nam u glavu da se ne predajemo, ma kakav da je rezultat, kaže Strahinja Pavlović * Ono što su Pele i Maradona u svetu, to je Piksi kod nas, dodaje štoper Serkl Briža

Ono što su Pele i Maradona u svetu, to je Piksi u Srbiji, kaže Strahinja Pavlović u razgovoru za Informer. Najmlađi srpski reprezentativac dodaje da Dragan Stojković zrači neverovatnim optimizmom, kojim je zarazio sve "orlove" već na prvom razgovoru koji su imali u Sportskom centru u Staroj Pazovi.

Srbija je ciklus od prve tri utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. završila sa sedam bodova, pošto je savladala Republiku Irsku (3:2) i Azerbejdžan (2:1), a remizirala sa Portugalom (2:2). "Orlovi" su dva puta jurili rezultatski minus, a u Bakuu su morali u samom finišu meča da lome otpor žilavog Azerbejdžana.
Idemo na Mundijal

Svi smo ubeđeni da nam je mesto u Kataru i da ćemo se plasirati na Svetsko prvenstvo
Strahinja Pavlović

Odigrao sve utakmice

Za neverovatnu borbenost, mentalnu snagu i šampionski karakter Pavlović je zahvalan selektoru Stojkoviću.

- Mister nas je neverovatno motivisao. Posle samo par treninga i nekoliko razgovora usadio nam je u glavu ideju da se nikog ne plašimo i da se nikad ne predajemo. On ne priznaje da je utakmica izgubljena sve dok sudija ne odsvira kraj. Tako je bilo i protiv Portugala, kad nam je na poluvremenu rekao da možemo da pobedimo iako su prvaci Evrope vodili 2:0. Veliki je patriota, zrači optimizmom i, naravno, poseduje ogromno znanje. Od prvog trenutka kad smo ga videli preneo je na nas ogromnu pozitivnu energiju i podigao nam samopouzdanje. Svi smo ubeđeni da nam je mesto u Kataru i da ćemo se plasirati na Svetsko prvenstvo - kaže Pavlović.

Foto: Starsportphoto

 


Srpski štoper koji trenutno igra na pozajmici u belgijskom Serkl Brižu nje bio rođen kad je Piksi pružao najbolje partije u dresu reprezentacije, pa ni kad je završio karijeru.

- Tačno, ali znam sve o njemu. U Srbiji kad dobiješ fudbalsku loptu ili počneš da treniraš odmah naučiš ko je Piksi. Ono što su Pele i Maradona u svetu, to je Piksi kod nas. Naš superstar. Uvek ti otac ili treneri pomenu Piksija, kakav je igrač bio, šta predstavlja za srpski fudbal - dodaje Pavlović.
 

Progone me Žotini golovi

 

Pavlović je zadovoljan sa sedam osvojenih bodova u prva tri meča kvalifikacija, iako ga i dalje "žulja" prvo poluvreme meča sa Portugalom.
- Zadovoljan sam. Pogotovo kad pogledamo kako su se stvari odvijale, onda moramo da budemo zadovoljni sa sedam bodova. Možda je trebalo ranije da rešimo meč protiv Azerbejdžana, ali dobro. Ono što meni i dalje nije jasno kako nam je Portugalac Žota, najniži igrač na terenu, dao dva gola glavom - kaže Pavlović.

Nekadašnji fudbaler Partizana jedini je uz saigrača iz odbrane Stefana Mitrovića odigrao svih 270 minuta u tri utakmice kvalifikacija za Mundijal.

- Imao sam neki dobar osećaj i verovao sam da ću dobiti šansu, ali ponosan sam na činjenicu da sam odigrao sva tri meča. Igram standardno u klubu i bez obzira na to što smo pri dnu tabele, ipak je belgijska liga kvalitetna, igram dobre utakmice protiv čvrstih timova. Verujem da me je to preporučilo selektoru - smatra štoper Serkl Briža.

Karakter pobednika

Pavlović je dobio veliki broj pozitivnih komentara zbog čvrstine u igri, ali i hrabrosti i odlučnosti da često iznosi loptu do protivničke polovine terena.

Foto: Starsportphoto

 



- Protiv Irske sam u drugom poluvremenu često stajao skroz uz Kostića na protivničkoj polovini terena. Volim da imam loptu u nogama, vuče me napred... Još kad na utakmici protiv Irske čujem selektora kako traži od mene da krenem s loptom napred, onda dobijem krila. Nemam problem da se nosim s pritiskom, to je nešto što sam naučio u Partizanu, a malo je i do karaktera. Verujem da je isti slučaj sa momcima koji su prošli Zvezdinu školu. Nama je od mlađih kategorija zabranjeno da gubimo utakmice i otad se nosimo s velikim pritiskom - ističe Pavlović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija